Έμαθα να αγαπώ το σώμα μου με τις ατέλειές του για το καλό της κόρης μου

Έμαθα να αγαπώ το σώμα μου με τις ατέλειές του για το καλό της κόρης μου

Από μικρή είχα ανασφάλεια με το σώμα μου. Μόνο που έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν έγινα μαμά για πρώτη φορά. Η αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οι ραγάδες που ακολούθησαν μετά, με έκαναν να νιώθω άβολα- περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Όσο δύσκολο όμως κι αν ήταν, έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι το σώμα μου με τις ατέλειές του.

Έχω έξι πανέμορφα παιδιά και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και ευτυχία απ' το να είμαι η μαμά τους. Το σώμα μου ωστόσο, ζούσε ξανά και ξανά τις αλλαγές της εγκυμοσύνης και της γέννας και η ζωή μου κυλούσε με πολύ γρήγορους και έντονους ρυθμούς.

Είχα μια πολύ καλή και απαιτητική δουλειά και γυρνούσα στο σπίτι μου αργά. Φρόντιζα τα παιδιά και τον σύντροφό μου, μαγείρευα και περνούσα όσο τον δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορούσα μαζί τους. Εξωτερικά φαινόμουν ως μια συγκροτημένη μαμά, μέσα μου όμως δεν ένιωθα καλά. 

Δούλευα σ' ένα γραφείο γεμάτο όμορφες γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν αδύνατες σαν μοντέλα. Και αυτό με έκανε να νιώθω άσχημα με τον εαυτό μου. Μια μέρα, κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες των παιδιών μου, ανακάλυψα ότι στις περισσότερες ήμουν απούσα.

Ήταν αλήθεια ότι δεν ένιωθα καλά με το πώς φαινόμουν στην κάμερα. Συχνά προτιμούσα να τραβήξω τη φωτογραφία παρά να είμαι με την οικογένειά μου στο πλάνο. Όταν συνειδητοποίησα ότι περνάω τις ανασφάλειες στα παιδιά μου, σοκαρίστηκα.

Θυμάμαι την κόρη μου στα πρώτα στάδια της εφηβείας να βρίσκεται μαζί μου στο υπνοδωμάτιο. Την έβλεπα να κοιτάζεται στον καθρέφτη. Κοιτούσε τα πάντα σχολαστικά με ένα έντονο συνοφρύωμα στο πρόσωπό της. Δάκρυσα όταν την άκουσα να μιλά με σκληρά λόγια για το όμορφο σώμα της. Έκανε ό,τι έκανα και εγώ. Η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει για το καλό όλων μας.

Αναμφίβολα η κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν τις γυναίκες που θεωρούνται τέλειες. Μας δείχνουν διάφορες διασημότητες που γεννούν και μέσα σε τρεις εβδομάδες φοράνε μπικίνι! Δεν είναι αυτή όμως η πραγματικότητα... Οι γυναίκες αυτές έχουν πολλά χρήματα, γυμναστές, γιατρούς και ομάδες ανθρώπων που τις βοηθούν να αποκτήσουν το τέλειο σώμα. Εμείς από την άλλη, έχουμε να νανουρίσουμε το μωρό μας, να βάλουμε πλυντήριο και να τρέξουμε σε εκατό δουλειές.

Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες που έχουν όλοι από τις γυναίκες είναι πάρα πολλές. Μας ζητούν να είμαστε εργατικές και έξυπνες, όμορφες και σέξι, καλές μαμάδες και σύντροφοι, δραστήριες και ταυτόχρονα θηλυκές, και πόσα άλλα ακόμα! 

Αποφάσισα, λοιπόν, να δώσω ένα διαφορετικό παράδειγμα στα παιδιά μου. Θέλω να κοιτάζονται στον καθρέφτη με περηφάνια και να νιώθουν καλά με αυτό που βλέπουν. Σταμάτησα τις εξαντλητικές δίαιτες και απλά ακολούθησα έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Μιλούσα θετικά για το σώμα μου Δίδαξα στα παιδιά μου τη σωστή διατροφή και τη σημασία της άσκησης. Όλες αυτές οι ουσιαστικές αλλαγές βοήθησαν φυσικά και στην δική μου αυτοεκτίμηση. Φόρεσα με περηφάνια μπικίνι έπειτα από πολλά χρόνια...

Χαίρομαι πολύ που τα κατάφερα και που τα παιδιά μου με βοήθησαν να μάθω να αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Μπορεί να μην έχω ποτέ ξανά το σώμα που είχα πριν από τα παιδιά, αλλά δεν με απασχολεί καθόλου. Γιατί αγαπώ αυτό που έχω τώρα.

Ελεύθερη μετάφραση από mother.ly

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v