Το παιδί μου έχει εμμονές και δεν τον βοήθησε ούτε ο ψυχολόγος. Τι άλλο να κάνω;

Το παιδί μου έχει εμμονές και δεν τον βοήθησε ούτε ο ψυχολόγος. Τι άλλο να κάνω;
Ερώτηση:
Το παιδί έχει διάφορες εμμονές και φοβίες όπως για παράδειγμα ότι θα γίνει ομοφυλόφιλος ή ότι θα με χάσει. Έχουμε πάει σε παιδοψυχολόγους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τι να κάνω; Πού αλλού να ζητήσω βοήθεια;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο γιός χρειάζεται φροντίδα και κάνετε πολύ καλά που του την προσφέρετε. Μην απογοητεύεστε καθώς τα θέματα ψυχικής υγείας στα παιδιά είναι πολυσύνθετα και σε εξέλιξη, όπως και τα ίδια τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα που δουλεύεις ένα θέμα με το παιδί, αλλάζει και το παιδί αλλά και η δυσκολία και έτσι η θεραπευτική διαδικασία είναι σε διαρκή τροχιά ανανέωσης και επαναπροσδιορισμού. Έτσι, μη θεωρείτε ότι η δουλειά που έχετε κάνει μέχρι σήμερα δεν απέδωσε, καθώς θα βρισκόσασταν σε άλλο σημείο τώρα εάν δεν είχατε κάνει αυτήν τη διαδρομή.

Θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό να απευθυνθείτε σε ένα παιδοψυχιατρικό  πλαίσιο, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό, ώστε ομάδα ειδικών να βοηθήσει τόσο το παιδί σας όσο και εσάς για το πώς να συνεχίσετε να προχωράτε.

Χρειάζεστε και εσείς φροντίδα, μην το ξεχνάτε. Μαζί, και με έγνοια προς όλες τις κατευθύνσεις, δουλεύετε τρυφερά τις δυσκολίες που προκύπτουν.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v