Mαμά δώρισε 22 λίτρα μητρικού γάλακτος για να βοηθήσει προωράκια στη ΜΕΘ

Mαμά δώρισε 22 λίτρα μητρικού γάλακτος για να βοηθήσει προωράκια στη ΜΕΘ

Η Priya ήθελε απεγνωσμένα να κρατήσει στην αγκαλιά της τον νεογέννητο γιο της, Ishaan, και αισθάνθηκε αβοήθητη όταν τον πήγαν στην εντατική, χωρίς καν να τον έχει δει. Το ιατρικό προσωπικό της είπε ότι το καλύτερο που  μπορούσε να κάνει, εκτός από το να έχει υπομονή, ήταν να προσφέρει στο προωράκι της το μητρικό της γάλα.

Επειδή, όμως, ο μικρός της ζύγιζε μόλις 923 γραμμάρια, δε χρειαζόταν πολύ γάλα, με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσευούμενο. Θέλοντας απεγνωσμένα να βοηθήσει άλλα μωράκια που είχαν ανάγκη, η Priya πήρε την απόφαση να δωρίσει το μητρικό της γάλα. 

Με αυτόν τον τρόπο βοήθησε τελικά να σωθούν οι ζωές περισσότερων από 10 μωρών.

Η εμπειρία του τοκετού για τη νέα μαμά ήταν πολύ δύσκολη καθώς στις 28 εβδομάδες η Priya μεταφέρθηκε στο χειρουργείο για επείγουσα καισαρική τομή. «Όλα πήγαιναν στραβά. Είχα προεκλαμψία, υψηλή αρτηριακή πίεση και κάτι δεν πήγαινε καλά με το συκώτι μου», αποκάλυψε.

Με τα νερά της να σπάνε νωρίς, το προσωπικό του νοσοκομείου ενημέρωσε τη μέλλουσα μαμά για την κατάσταση υψηλού κινδύνου. Η Priya τοποθετήθηκε στην ανάνηψη και ο σύζυγός της δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό της. Το μόνο, ωστόσο, που σκεφτόταν ήταν αν το αγοράκι της ήταν καλά. Μετά από κάποιες ημέρες, μπόρεσε επιτέλους να δει και να κρατήσει αγκαλιά τον γιο της. «Για έξι ημέρες το γάλα μου τον κράτησε ζωντανό και τώρα είναι δυνατός», είπε.

Όταν γύρισε σπίτι με το μωρό της αποφάσισε να δωρίσει το γάλα της στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, μια φιλανθρωπική οργάνωση που δέχεται δωρεές μητρικού γάλακτος και, μετά από αυστηρό έλεγχο, παρέχει το γάλα σε μωρά που το έχουν ανάγκη.

«Ήταν πάνω από 18 λίτρα γάλα. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχα τόσο πολύ γάλα!», δήλωσε γελώντας. Χαρούμενη που μπορούσε να βοηθήσει κι άλλα μωράκια συνέχισε να αντλεί και να φυλάει το γάλα της για περαιτέρω δωρεές.

Πηγή: 7news.com.au

v