Την έδιωξαν από εστιατόριο επειδή θήλαζε και της είπαν να μην ξαναπατήσει ποτέ

Την έδιωξαν από εστιατόριο επειδή θήλαζε και της είπαν να μην ξαναπατήσει ποτέ

Παρόλο που ο θηλασμός παρέχει σημαντικά οφέλη τόσο για το βρέφος, όσο και για τις μητέρες, πολλοί πολιτιστικοί, νομικοί, κοινωνικοί και θρησκευτικοί παράγοντες δεν καθιστούν πάντα εφικτό τον δημόσιο θηλασμό. Ακόμα και στις χώρες που καθίσταται νόμιμος ή ενθαρρύνεται από την κοινωνία, όμως, πάντα υπάρχουν εκείνοι που νιώθουν αμήχανα στη θέα μιας μαμάς που θηλάζει το μωρό της.

Κάτι ανάλογο συνέβη στην Αμερική, όπου σημειωτέων ο δημόσιος θηλασμό είναι νόμιμος, όταν ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού ζήτησε από μία θηλάζουσα μαμά να φύγει «και να μην ξαναπατήσει ποτέ». 

Συγκεκριμένα, η Ruby Meeden και ο σύζυγός της Aaron είχαν κανονίσει να συναντηθούν με την οικογένειά τους για δείπνο σε ένα εστιατόριο της Ουάσιγκτον. Μαζί τους ήταν και ο νεογέννητος γιος τους, ο Rhett. 

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο μικρός Rhett έπρεπε να φάει και η μητέρα του, αφού κάθισε με το πρόσωπο στον τοίχο και κάλυψε το μωρό με μία πάνα, άρχισε να τον θηλάζει. 

Το ζευγάρι παρατήρησε ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου τους κοιτούσε προβληματισμένος για πάνω από μισή ώρα. Τελικά πλησίασε το τραπέζι τους και τους ζήτησε να φύγουν. Όταν η νεαρή μητέρα τον ρώτησε τι συνέβη, εκείνος όχι μόνο της μίλησε άσχημα επειδή θήλαζε δημόσια, αλλά της είπε να μην ξαναπατήσει ποτέ στο μαγαζί του. 

Λίγο αργότερα, ο Aaron επισκέφθηκε τη σελίδα του εστιατορίου στο διαδίκτυο και, αφού περιέγραψε το συμβάν, άσκησε κακή κριτική στο μαγαζί. Η απάντηση του ιδιοκτήτη ήταν άμεση και προσβλητική, όπως λέει το ζευγάρι. Αποκάλεσε τον γιο τους «μπελά» και την Ruby «ζώο». 

Στη συνέχεια ο Aaron μοιράστηκε την εμπειρία τους στη σελίδα της κοινότητας της πόλης στο Facebook, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις στην περιοχή. Περίπου δώδεκα μαμάδες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το εστιατόριο, το οποίο εκείνη την ημέρα επέλεξε να κάνει μόνο delivery ενώ έκλεισε νωρίτερα από το συνηθισμένο. Λίγο αργότερα, κατέβασε τις σελίδες του σε Facebook και Instagram.

Πηγή: parents.com

v