Παραλίγο να χάσουμε το 4 μηνών μωράκι μας από τσίμπημα κουνουπιού!

Παραλίγο να χάσουμε το 4 μηνών μωράκι μας από τσίμπημα κουνουπιού!

Όταν μια οικογένεια στην Αυστραλία πήγε εκδρομή στην εξοχή, δεν περίμενε ότι θα ήταν η αρχή ενός εφιάλτη για το 4 μηνών μωρό τους. Δύο εβδομάδες μετά το ταξίδι τους, το αγοράκι εμφάνισε υψηλό πυρετό ενώ είχε και έντονους σπασμούς πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του μικρού Sam θυμάται την τρομακτική εμπειρία που έζησε και την απόγνωση που ένιωσε όταν έμαθε ότι το αγοράκι της προσβλήθηκε από τον ιό της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας (JEV) μετά από τσίμπημα κουνουπιού.

«Είχε το βλέμμα του στραμμένο προς τον ανεμιστήρα και μετά από λίγο είχε έντονους σπασμούς. Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε! Τον πήρα αγκαλιά, τον έβαλα στο ντουζ  και είπα στον άντρα μου να καλέσει αμέσως ασθενοφόρο», είπε.

Από τότε η οικογένεια έζησε εφιαλτικές στιγμές, με το μωράκι να παλεύει για την ζωή του.

«Μετά από δυο βδομάδες στο νοσοκομείο, επιστρέψαμε σπίτι. Από τότε μιλάμε συνέχεια με τους γιατρούς, επειδή έχει χάσει πολύ βάρος και ο ιός έχει ''πειράξει'' την ανάπτυξή του. Δεν μπορεί να μπουσουλήσει και δεν έχει τον έλεγχο του κεφαλιού του», δήλωσε η μητέρα, ενώ συμπλήρωσε ότι φοβάται τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο ιός στο αγοράκι της.

«Είμαστε τυχεροί αυτή τη στιγμή, αλλά δε ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Θα παίρνει φάρμακα κατά των σπασμών δύο φορές την ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες, τουλάχιστον. Είναι ό,τι χειρότερο έχω περάσει στη ζωή μου!»

Πηγή: honey.nine.com.au

v