Πληρώνω τον γιο μου για να κάνει babysitting στα αδέρφια του και δε το μετανιώνω

Πληρώνω τον γιο μου για να κάνει babysitting στα αδέρφια του και δε το μετανιώνω

Το χαρτζιλίκι των παιδιών είναι ένα θέμα που προβληματίζει αρκετά τους γονείς. Κάποιοι επιλέγουν να τους δίνουν απλά ένα ποσό στο τέλος του μήνα, ενώ άλλοι θέλουν τα παιδιά να «κερδίζουν» τα χρήματά τους κάνοντας κάτι ουσιαστικό για το σπίτι. Μια μητέρα ωστόσο, επέλεξε να πληρώνει τον έφηβο γιο της για να κάνει babysitting στα αδέρφια του.

«Νομίζω ότι αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη της ζωής μου. Τα μικρά μου παιδιά, 9 και 11 ετών, είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα χωρίς τη βοήθειά μου και ο έφηβος γιος μου είναι στην κατάλληλη ηλικία για να τα προσέχει όταν χρειάζεται.

Βλέπω τα παιδιά μου να ανεξαρτητοποιούνται και να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους καθημερινά. Είναι μια φανταστική εποχή, κατά την οποία περνάω όμορφα μαζί τους και έχω επιτέλους λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Γι' αυτό και πληρώνω τον γιο μου κανονικά ως babysitter για να προσέχει τακτικά τα αδέρφια του.

Πολλοί φίλοι με κοροϊδεύουν και υποστηρίζουν ότι ο γιος μου θα έπρεπε να φροντίζει τα αδέρφια του δωρεάν ή τουλάχιστον με λιγότερα χρήματα, καθώς είναι καθήκον του. 

Δεν συμφωνώ ωστόσο, γι' αυτό και δεν το μετανιώνω. Τα οφέλη είναι πραγματικά πολλά.

Αρχικά, ξέρω πολύ καλά ότι θα έρθει η στιγμή που ο γιος μου θα έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να κάνει παρέα με τα αδέρφια του για να με βοηθήσει. Τουλάχιστον αν τον πληρώνω, έχει έναν λόγο να συνεχίσει να το κάνει για λίγο ακόμα. Επιπλέον, τα μικρά λατρεύουν τον αδερφό τους.

Επειδή τον πληρώνω για τον χρόνο του, οι απαιτήσεις μου είναι σαφείς και περιμένω να γίνουν όλα όσα έχω πει. Ο γιος μου είναι περήφανος για τη δουλειά του και για το γεγονός ότι μπορεί να πληρώνει για πράγματα που θέλει. Βλέπω τη διαφορά στον τρόπο που συμπεριφέρεται όταν κερδίζει τα χρήματά του και όταν πρέπει να μου τα ζητήσει. Και οι δυο μας βγαίνουμε κερδισμένοι.

Ξέρω ότι όλο αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Στα επόμενα χρόνια ο γιος μου θα βρει μια άλλη δουλειά και θα είναι πολυάσχολος. Θέλω, λοιπόν, να εκμεταλλευτώ το τώρα για να έχω λίγο χρόνο για μένα. Και πιστέψτε με, αξίζει κάθε ευρώ».

Πηγή: honey.nine.com.au

v