Μαμά γέννησε αγοράκι 5 κιλών: «ήταν τόσο μεγάλος που έμοιαζε με μωρό 3 μηνών»

Μαμά γέννησε αγοράκι 5 κιλών: «ήταν τόσο μεγάλος που έμοιαζε με μωρό 3 μηνών»

Μια νεαρή μητέρα, η Sarah Dines, ήθελε να γεννήσει στο νερό και μάλιστα, χωρίς παυσίπονα. Τα σχέδια όμως άλλαξαν και τελικά, έκανε καισαρική τομή καθώς το αγοράκι της ήταν πολύ μεγαλόσωμο.

Παρόλο που η κοιλίτσα της Dines κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν αρκετά μεγάλη, οι γιατροί υπολόγιζαν ότι ο μικρός Monty θα ήταν κανονικό μωρό που θα ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά.

«Όλες οι εξετάσεις ήταν καλές και δεν είχα διαβήτη κύησης, οπότε ήμουν πανέτοιμη να γεννήσω. Ήθελα να γίνει στο νερό, αλλά ο Monty αργούσε να γεννηθεί και ο γιατρός άρχισε να συζητάει για πρόκληση τοκετού ή καισαρική τομή. Όταν τελικά έσπασαν τα νερά μου, ο πόνος ήταν αφόρητος και μου έδωσαν αέριο», είπε ενώ συμπλήρωσε ότι χαίρεται που γέννησε με καισαρική καθώς το μωράκι της γεννήθηκε 5 κιλά και 200 γραμμάρια.

Η μητέρα του μικρού «γίγαντα» ανέφερε πως οι γιατροί γελούσαν με το μέγεθός του μωρού της και την πείραζαν λέγοντάς της ότι «είναι έτοιμος να πάει φαντάρος». Κανένα από τα ρούχα που του είχε αγοράσει δεν του έκαναν και ακόμη και το σκουφάκι που τους έδωσαν στο νοσοκομείο του ήταν πολύ μικρό για το κεφάλι του.

«Ήταν τόσο μεγάλος που έμοιαζε με μωρό 3 μηνών. Η αδερφή μου αναγκάστηκε να τρέξει να μου αγοράσει μερικές πάνες, επειδή καμία από αυτές που είχαμε δεν του ταίριαζε. Πάντα φορούσε ρούχα για μεγαλύτερα παιδιά. Τώρα που κοντεύει να κλείσει χρόνο, φοράει ρούχα για...3χρονα», είπε γελώντας η Dines.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το μέσο βάρος ενός μωρού κατά τη γέννηση, τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών, είναι 3.040.

Πηγή: nz.news.yahoo.com

v