Μαθητής πήγε σχολείο με αεροβόλo για προστασία - δεχόταν άγριο bullying

Μαθητής πήγε σχολείο με αεροβόλo για προστασία - δεχόταν άγριο bullying

Σοκ προκαλεί η υπόθεση του 13χρονου μαθητή γυμνασίου στον Γέρακα, ο οποίος πήγε στο σχολείο με αεροβόλο όπλο με πλαστικές σφαίρες προκειμένου να αμυνθεί, όπως ισχυρίζεται, στις απειλές που δεχόταν από μια συγκεκριμένη παρέα παιδιών.

Η διευθύντρια του σχολείου αντιλήφθηκε ότι ο 13χρονος οπλοφορούσε ακόμη και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και κάλεσε την αστυνομία η οποία ανέλαβε την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 13χρονος δεχόταν απειλές από μαθητές μεγαλύτερης τάξης και την τελευταία εβδομάδα πήγαινε στο σχολείο έχοντας μαζί του το αεροβόλο όπλο το οποίο είχε πάρει κρυφά από την τσάντα ενός από τα αδέλφια του.

Ο 13χρονος έδωσε κατάθεση και συνελήφθη αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ενώ το ίδιο συνέβη και με τους γονείς του σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση ανήλικου.

Όπως υποστηρίζει η οικογένεια του 13χρονου μαθητή, τους τελευταίους 6 μήνες το παιδί δεχόταν ένα ασφυκτικό bullying με απειλές ακόμη για τη ζωή του. Είχε μιλήσει σε μια καθηγήτρια για τον εφιάλτη που περνούσε ενώ είχε ενημερωθεί και η διεύθυνση του σχολείου, η οποία είχε απαντήσει πως μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του μόνο μέσα στο σχολείο.

Ο 13χρονος συνέχισε να δέχεται απειλές αλλά και προπηλακισμούς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θύματα bullying από τη συγκεκριμένη παρέα είχαν πέσει και άλλα παιδιά του σχολείου.

Η κοινωνική λειτουργός που πήγε στο σχολείο συμβούλευσε την οικογένεια και τους καθηγητές να μην τιμωρήσουν τον 13χρονο καθώς πρόκειται για ένα παιδί ήπιων τόνων που έφτασε στα όρια από τη βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν.

Σήμερα, οι γονείς του παιδιού θα συναντηθούν με τη διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να εξεταστεί η τιμωρία του 13χρονου και των μαθητών που τον κακοποιούσαν. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση να απομακρυνθεί ο 13χρονος από το σχολείο προκαλώντας την αντίδραση των γονιών που τονίζουν πως στην υπόθεση τιμωρείται το θύμα και όχι οι θύτες.

«Υπάρχουν συμμορίες που εκφοβίζουν και κυνηγούν παιδιά»

Αρχικά, μερικά παιδιά από το σχολείο όπου συνέβη το περιστατικό δήλωσαν ότι: «Το παιδί είχε το αεροβόλο για προστασία. Τον απειλούσαν κάποια άλλα παιδιά. Είχε σκοπό να φοβίσει εκείνους που τον απειλούσαν. Είναι ένα ήρεμο παιδί, απλά μπορεί να ένιωθε φόβο.

Ένα παιδί πήγε στη διευθύντρια και το είπε ότι έχει αεροβόλο. Από άλλες τάξεις και σε πιο μεγάλη ηλικία ήταν εκείνος που τον απειλούσε. Γνωρίζαμε για τον τσακωμό, αλλά δεν ξέραμε ποια ήταν τα παιδιά που τον απειλούσαν».

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v