Θέλω να χωρίσω και να μετακομίσω σε άλλη πόλη αλλά σκέφτομαι τα παιδιά που θα αλλάξουν σχολείο

Θέλω να χωρίσω και να μετακομίσω σε άλλη πόλη αλλά σκέφτομαι τα παιδιά που θα αλλάξουν σχολείο
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Είμαι παντρεμένη εδώ και 7 χρόνια και έχουμε 2 παιδάκια, 7 και 5 ετών αντίστοιχα. Μένουμε σε ένα χωριό της επαρχίας. Η σχέση μου με τον άνδρα μου είναι κακή. Mε μειώνει και τα τελευταία 3 χρόνια τσακωνόμαστε συνέχεια. Θέλω να πάρω τα παιδιά και να φύγω, αλλά αμφιταλαντεύομαι για το αν πρέπει να παραμείνω εδώ (στην επαρχία) για να μην αλλάξει το μεγάλο παιδί σχολείο ή να γυρίσω στην πόλη που έχω τους γονείς μου για βοήθεια; Το μεγάλο μου παιδί θέλει να μείνει επαρχία γιατί θέλει να είναι με τους φίλους του.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Λυπάμαι πολύ για την τροπή που έχει πάρει η σχέση σας. Ως σύντροφοι έχετε ευθύνη αρχικά προς τον εαυτό σας κι έπειτα προς τον άλλον και τη σχέση σας, να φροντίσετε ώστε να ζείτε ευτυχισμένοι. Την ίδια ευθύνη έχετε και απέναντι στα παιδιά σας, αφού εσείς ως γονείς ορίζετε το πλαίσιο.

Η ευθύνη αυτή είναι η δύναμη σας! Μη φοβάστε να πάρετε αποφάσεις αλλαγής, εάν νιώθετε ότι αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα της οικογένειας σας. Αντιθέτως, πιάστε με πείσμα και πίστη το τιμόνι και οδηγήστε προς την πορεία που επιθυμείτε!

Οπωσδήποτε τα παιδιά σας, όπως και όλοι, δυσκολεύονται και αντιστέκονται στην αλλαγή. Πρόκειται για μια αναμενόμενη και υγιής αντίδραση. Κάνεις δε θέλει να χάσει τα κεκτημένα του. Ωστόσο εάν εσείς έχετε συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους και καταλήγετε στην απόφαση της μετακόμισης, τότε ήδη ξέρετε πως και τα παιδιά σας θα βγουν κερδισμένα. 

Με εμπιστοσύνη λοιπόν στον εαυτό σας και στην κρίση σας, παίρνετε αποφάσεις και τις υπερασπίζεστε τρυφερά προς όφελος όλων σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v