«Όταν κάνεις του κεφαλιού σου με τo εγγόνι σου, δε σέβεσαι το ίδιο σου το παιδί»

«Όταν κάνεις του κεφαλιού σου με τo εγγόνι σου, δε σέβεσαι το ίδιο σου το παιδί»

Παρόλο που οι παππούδες είναι μεγάλη ευλογία στη ζωή ενός παιδιού, κάποιες φορές η συμπεριφορά τους διαταράσσει τις ισορροπίες που έχουμε χτίσει με τα παιδιά μας - και ειδικά όταν δε σέβονται τους κανόνες μας. Μια νέα γιαγιά που έχει γίνει είδωλο στο Tik Tok για τις απόψεις της, εξηγεί γιατί είναι σημαντικό οι παππούδες και οι γιαγιάδες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γονιών όταν προσέχουν τα εγγόνια τους.

Με αφορμή ένα βιντεάκι που δείχνει μια γιαγιά να δυσανασχετεί με τις οδηγίες που της έχουν δώσει οι γονείς για να φροντίσει το εγγόνι της, η γλυκιά γυναίκα μοιράζεται τις σκέψεις της , σημειώνοντας ότι κάθε φορά που προσέχει τον εγγονό της, ζητάει από τους γονείς του τις οδηγίες τους για το πότε πρέπει να του δώσει το μπιμπερό και ποιες τροφές είναι κατάλληλες.

«Τους σέβομαι ως γονείς. Το να έχεις την νοοτροπία ''έχω παιδιά, άρα ξέρω τι κάνω''  και το να κάνεις του κεφαλιού σου με τo εγγόνι σου, σημαίνει πολύ απλά ότι δε σέβεσαι το ίδιο σου το παιδί».

Στο σημείο αυτό εξήγησε ότι μπορεί η ίδια να έχει μεγαλώσει πέντε παιδιά αλλά έχει ανάγκη την καθοδήγηση του γιου και της νύφης της σε οτιδήποτε αφορά τον εγγονό της. Είναι θέμα σεβασμού, λέει, και μας κάνει να την λατρέψουμε ακόμα περισσότερο ενώ κρυφά σκεφτόμαστε ότι θα τη θέλαμε για μαμά ή πεθερά μας.

Τα βιντεάκια της έχουν γίνει viral με χιλιάδες γονείς να την ευχαριστούν για τη διακριτικότητα και την ευγένειά της. Ένας χρήστης μάλιστα σχολίασε «Μόνο έτσι διατηρείς μια υγιή σχέση με τα ενήλικα παιδιά σου και τα μωρά τους».

Πηγή: parents.com

v