Ασκήθηκε δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ασκήθηκε δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Είδηση «βόμβα» έσκασε πριν από λίγα λεπτά, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, καθώς πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε εναντίον της και αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας.

Λίγο νωρίτερα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να προσαχθεί από την Πάτρα στην Αθήνα. Η μητέρα των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικών στην Αθήνα. Η Εισαγγελία αναμένεται να εξετάσει τη δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική της μεταχείριση.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα, η οποία δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.

Για τα ευρήματα, ο καθηγητής τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και στη συνέχεια, αφού δημιουργηθεί δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Πάτρα έχει αναφέρει στις αρμόδιες αρχές πως έχει πληροφορίες ότι η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Πηγή: protothema.gr

v