Μαμά γυρίζει τον κόσμο παρέα με την κόρη της: «ταξιδεύουμε από όταν ήταν μωρό»

Μαμά γυρίζει τον κόσμο παρέα με την κόρη της: «ταξιδεύουμε από όταν ήταν μωρό»

Η μητρότητα δεν εμπόδισε την Deenaz Raisinghani να εξερευνήσει τον κόσμο. Το αντίθετο μάλιστα! Η επιθυμία της να ταξιδέψει ήταν τόσο μεγάλη που δεν δίστασε να το κάνει μαζί με την κόρη της. Τα ταξίδια της χρονολογούνται από το 2016 και οι εμπειρίες που έχει ζήσει με την 6χρονη Arianna είναι πολλές, γεγονός που ωφέλησε ιδιαίτερα την ανάπτυξή της σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να γίνω influencer δεν σκεφτόμουν τη δημιουργία περιεχομένου όταν άρχισα τα ταξίδια. Το μόνο που ήθελα ήταν να ταξιδέψω στην Ευρώπη μαζί με την κόρη μου. Όταν επέστρεψα, άρχισα να γράφω για τις εμπειρίες μου.

Στην πραγματικότητα ήταν ένας τρόπος να θυμάμαι το ταξίδι αλλά και ένα εργαλείο για την κόρη μου να διαβάσει κάποτε τι είχαμε κάνει. Αυτό που δεν περίμενα ωστόσο, ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν πολλοί γονείς - και ειδικά νέες μαμάδες - για τα ταξίδια. Μου έστελναν μηνύματα για να με ρωτήσουν πού έμενα, πώς τα κατάφερνα και πώς είναι να ταξιδεύεις με έναν παιδί μόλις ενός έτους στην Ευρώπη.

Τους απαντούσα ότι είναι εφικτό να έχεις και το παιδί σου μαζί και να περνάς καλά. Τότε συνειδητοποίησα ότι πολλές μητέρες θέλουν να το δοκιμάσουν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο».

Κάποια στιγμή σε συνέντευξή της στο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel + Leisure India», εξήγησε με ποιον τρόπο τα ταξίδια έχουν ωφελήσει την κόρη της.

«Η Arianna έχει ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση προς τους άλλους, ειδικά προς τους ανθρώπους που δεν της μοιάζουν. Έχει σίγουρα αναπτύξει μια παγκόσμια γευστική παλέτα και δεν διστάζει να δοκιμάσει διαφορετικά είδη τοπικών φαγητών από όλο τον κόσμο. Έχει κοιμηθεί σε όλα τα είδη κρεβατιών, οπότε μπορεί να προσαρμοστεί σε δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους ή τύπου.

Έχει κατασκηνώσει στην ύπαιθρο, έχει μαγειρέψει σε φωτιά, έχει κάνει πεζοπορίες, έχει κολυμπήσει στη θάλασσα, έχει χρησιμοποιήσει διάφορους τύπους μέσων μαζικής μεταφοράς, έχει κάνει ράφτινγκ και καγιάκ και έχει συναναστραφεί με παιδιά από όλο τον κόσμο. Μαθαίνει να είναι πολίτης του κόσμου και θαυμάζω το πώς βιώνει την  κάθε εμπειρία. Η περιπλάνηση στην υφήλιο έχει πραγματικά αλλάξει τη ζωή του παιδιού μου και σκοπεύω να συνεχίσουμε».

Όταν ρωτήθηκε για το αν ανησυχεί για την εκπαίδευση της κόρης της, η μητέρα απάντησε κατηγορηματικά «όχι», τονίζοντας ότι το παιδί της είναι πολύ μικρό για να το πιέσει να διαπρέψει. Ανέφερε επίσης πώς λόγω των ταξιδιών η μικρή Αrianna είναι πολύ καλή στις ξένες γλώσσες και τα μαθηματικά.

Πηγή: travelandleisureindia.in

v