6 σημάδια ότι έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

6 σημάδια ότι έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη μπορούν να διαχειρίζονται κατάλληλα τα συναισθήματά τους καθώς και τα συναισθήματα των άλλων. Αυτός είναι και ο λόγος που τραβάνε κοντά τους τους άλλους για συμβουλές και συμπόνια! Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, τότε θα έχετε κάποια (ή όλα) από τα παρακάτω σημάδια. 

Δεν αντέχετε τη φασαρία και τους έντονους θορύβους

Όταν είσαι ευαίσθητος, δεν επηρεάζονται μόνο τα συναισθήματά ή ο ψυχισμός σου. Όλα δείχνουν πως η ευαισθησία σου σχετίζεται με τους δυνατούς θορύβους, τη φασαρία και τη βαβούρα. Είναι πιθανό να εκνευριστείς όταν οι άνθρωποι δίπλα σου ακούν μουσική, μιλάνε δυνατά στο τηλέφωνο ή κοπανάνε τις πόρτες άσκοπα. Επιπλέον, σας ενοχλούν οι πολύ έντονες μυρωδιές και γενικά οι απροσδόκητες καταστάσεις που επηρεάζουν τις αισθήσεις σας. 

Το ένστικτό σας λειτουργεί... άψογα!

Το ένστικτό σας είναι εξαιρετικά δυνατό και το εμπιστεύεστε κάθε φορά που παίρνετε μια απόφαση. Κάποιοι ίσως νομίζουν πως είστε παρορμητική, αλλά στην πραγματικότητα, γνωρίζετε βαθιά μέσα σας ότι η απόφασή σας είναι η σωστή - είτε πρόκειται αποφάσεις σχετικά με το διαμέρισμα που θα νοικιάσετε, είτε για τον δρόμο που πρέπει να πάρετε όταν χαθείτε. Το πλεονέκτημα αυτο σας βοηθά να ξεχωρίζετε από μακριά και τους ανθρώπους που γνωρίζετε και συναναστρέφεστε!

Προτιμάτε την ησυχία του σπιτιού σας

Είναι γεγονός πως προτιμάτε την ησυχία του σπιτιού σας από ένα μέρος με πολύ θόρυβο που σας αποσυντονίζει, καθώς ο εξαιρετικά ευαίσθητος εγκέφαλός σας επιλέγει πάντα την ηρεμία. Λόγω της υψηλής συναισθηματική σας νοημοσύνης, είναι πιθανό να είστε εσωστρεφής και να εκτιμάτε ιδιαίτερα την μοναχικότητά σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην απομονωθείτε πολύ από τον έξω κόσμο.

Ξεχωρίζετε το ψέμα από μακριά

Χάρη στη διαίσθησή σας, μπορείτε να νιώσετε αν κάποιος είναι ανέντιμος ή σας λέει ψέματα. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε τα ακριβή κίνητρα του συνομιλητή σας, αλλά κάτι μέσα σας σας προειδοποιεί πως θέλει να σας εξαπατήσει ή πως σας κρύβει κάτι.  Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχετε πέσει θύματα εξαπάτησης ποτέ... Εξάλλου, κάποιοι είναι τόσο καλοί στο να λένε ψέματα που δεν τους καταλαβαίνετε ούτε καν εσείς!

Δυσκολεύεστε να βάλετε τα όριά σας

Θέλετε να δώσετε όσα περισσότερα μπορείτε στους άλλους και να είστε πάντα δίπλα τους, ακόμα κι όταν δεν μπορείτε. Όταν βάζεις τα όριά σου, νιώθεις σαν να μην νοιάζεσαι ή να προδίδεις τους άλλους ή σαν τους. Τελικά, εξαντλήστε συναισθηματικά και, δυστυχώς, δεν φροντίζετε τον εαυτό σας όπως φροντίζετε τους γύρω σας κάτι που, όμως, είναι απαραίτητο! Εξάλλου, αν δεν είστε εσείς καλά πώς θα βοηθήσετε τους υπόλοιπους;

Όλοι θέλουν να σου πουν τα προβλήματά τους

Είστε ένας εξαιρετικός ακροατής, που δεν διακόπτει τον άλλον και ακούει προσεκτικά τα προβλήματά του. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να τρέχουν κοντά σας όταν έχουν κάτι σημαντικό να μοιραστούν, καθώς ξέρουν πως δεν θα τους κρίνετε.  Ωστόσο, θα πρέπει να βάλετε τα όριά σας, καθώς τα προβλήματα των άλλων μπορεί να σας πληγώσουν συναισθηματικά. Να είστε πολύ επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν απλώς και μόνο επειδή ξέρουν πόσο νοιάζεστε.

Πηγή: brightside.me

v