«Επέλεξα να μην θηλάσω επειδή είχα δύσκολη εγκυμοσύνη - ήθελα το σώμα μου πίσω»

«Επέλεξα να μην θηλάσω επειδή είχα δύσκολη εγκυμοσύνη - ήθελα το σώμα μου πίσω»

Σήμερα πολλές μητέρες επιλέγουν να μη θηλάσουν το μωράκι τους είτε επειδή δεν μπορούν σωματικά, είτε δεν θέλουν. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια απόφαση άκρως προσωπική, την οποία δεν πρέπει να κρίνει κανείς. Η Ashley Iaconetti μοιράστηκε με τους ακολούθους της τον λόγο για τον οποίο δεν θηλάζει και δέχτηκε χιλιάδες θετικές αντιδράσεις για την αφοπλιστική της ειλικρίνεια.

«Γνωρίζω καλά τον εαυτό μου και ξέρω πώς να γίνομαι καλύτερη. Θεωρώ ότι ο Dawson είναι πιο ευτυχισμένος εξαιτίας αυτής της απόφασης. Είχα ένα προαίσθημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για εμάς.

Ήθελα το σώμα μου να είναι μόνο δικό μου μετά από μια δύσκολη εγκυμοσύνη. Χρειαζόταν ένα διάλειμμα, όχι να μάθει να κάνει ξανά κάτι καινούριο. Η ανάπτυξη ενός ανθρώπου ήταν υπεραρκετή για φέτος. Ήταν φοβερό το πώς σχεδόν αμέσως μετά τη γέννηση του γιου μου  ένιωσα ξανά "φυσιολογική".

Αυτό είναι ένα συναίσθημα που φοβόμουν ότι δεν θα ξαναένιωθα ποτέ. Δεν ήθελα το σώμα μου να χρειαστεί να παλέψει ξανά σε περίπτωση που ο θηλασμός δεν ήταν εύκολος. Η απογοήτευση θα ήταν μεγάλη και δεν θα μου έκανε καλό. Ο Dawson αξίζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Επιπλέον, ήξερα ότι με το μπιμπερό θα ξεκουραζόμουν περισσότερο και δεν θα ξυπνούσα αρκετές φορές μέσα στη νύχτα. Όσο το δυνατόν περισσότερος ύπνος θα βοηθούσε την ψυχική μου υγεία στην ευαίσθητη περίοδο μετά τον τοκετό. Ήξερα ότι ο ποιοτικός ύπνος και η δυνατότητα του Jared να με βοηθά θα μου έκαναν καλό. Και αυτό πραγματικά συνέβη. Είμαι τυχερή που μπορώ να πω ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 εβδομάδων υπήρξαν μόνο λίγες ημέρες που ένιωσα κουρασμένη

Η νέα μαμά πρόσθεσε επίσης ότι μπορεί να είναι υπέρ του θηλασμού αλλά η θεωρεί σωστή την επιλογή της.

«Ο θηλασμός είναι όμορφος και τρέφω δέος για τις γυναίκες που επιλέγουν να τον κάνουν» έγραψε η Iaconetti και συμπλήρωσε «Απλά ξέρω ότι η επιλογή που έκανα ήταν σωστή για την οικογένειά μας».

Η Iaconetti έλαβε περισσότερα από 154.000 likes στην ανάρτησή της και δεκάδες σχόλια, μεταξύ των οποίων πολλοί ήταν εκείνοι που την ευχαρίστησαν για την ειλικρίνειά της. Μάλιστα, μια χρήστης έγραψε για τη δική της εμπειρία λέγοντας «Σταμάτησα να θηλάζω στις 6 εβδομάδες και ήμουν πολύ καλύτερη μαμά μετά από αυτό. Ο γιος μου είναι τώρα 17 ετών, είναι υγιής, ευτυχισμένος, έξυπνος και πηγαίνει στο κολέγιο το φθινόπωρο. Έζησε! Και το δικό σας μωρό θα είναι μια χαρά. Μπράβο σας!».

Πηγή: goodmorningamerica.com

v