Έλληνας μαθητής δημόσιου σχολείου έγινε δεκτός στο Harvard!

Έλληνας μαθητής δημόσιου σχολείου έγινε δεκτός στο Harvard!

Ο μαθητής της Γ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, Κωνσταντίνος Μαλιάρης, φαίνεται πως πραγματοποίησε ένα από τα όνειρά του και ανοίγει πανιά για την άλλη άκρη του Ατλαντικού καθώς έγινε δεκτός στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Harvard.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, συνεχάρηκαν τον Κωνσταντίνο Μαλιάρη και του ευχήθηκαν καλή πρόοδο.

 «O μαθητής του σχολείου μας Μαλιάρης Κωνσταντίνος του Ειρηναίου, της Γ’ τάξης, έγινε δεκτός από Πανεπιστήμιο της Αμερικής (Χάρβαρντ). Η τόσο μεγάλη επιτυχία του μαθητή μας αποτελεί διάκριση για το σχολείο μας και φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές των μαθητών μας. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουμε τον μαθητή και του ευχόμαστε καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στους στόχους του». 

3 μετάλλια στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ο μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, Κωνσταντίνος Μαλιάρης, συμμετείχε στην Εθνική ομάδα Ρομποτικής, που διακρίθηκε στην Διεθνή Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021 αποσπώντας τρία μετάλλια ανάμεσα σε 169 χώρες, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2021 και μας γέμισε υπερηφάνεια και αισιοδοξία βάζοντας τη χώρα μας δυναμικά στον χάρτη της ρομποτικής και της επόμενης μέρας της τεχνολογίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, έγινε δεκτός για εκπαίδευση 2 εβδομάδων στο CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για Πυρηνική Έρευνα, στη Γενεύη της Ελβετίας.

Στους 10 πρώτους στην Ηλεκτρονική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Το 2017 ξεκίνησε να παρακολουθεί τα εξωσχολικά μαθήματα του Αργύρη Δρίβα στο 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν στη e-Class του Ωρίωνα. Έτσι ξεκίνησε η σταδιοδρομία του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής στον οποίο, από τότε, διακρίνεται κάθε χρόνο με έπαινο.

Το 2020 προκρίθηκε στους κορυφαίους 10 και συμμετείχε στην Ηλεκτρονική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής όπου διακρίθηκε με Εύφημο μνεία στο ομαδικό μέρος αναφέρει το agriniotimes.gr.

Το 2021 κατέκτησε την 4η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και διεκδίκησε τη θέση μου στην Εθνική Ομάδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής όπου διακρίθηκε με Χάλκινο μετάλλιο.

Όταν ήταν μαθητής της Α’ Γυμνασίου ξεκίνησε να μαθαίνει προγραμματισμό. Αρχικά με Java και C# ανέπτυξε 6 εφαρμογές τις οποίες δημοσίευσε στο Google Play Store. Αργότερα επικεντρώθηκε στον διαγωνιστικό προγραμματισμό και στη μελέτη αλγορίθμων και δομών δεδομένων.

Πηγή: agriniotimes.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v