Μετά το χάπι της επόμενης μέρας πότε έρχεται η επόμενη περίοδος;

Μετά το χάπι της επόμενης μέρας πότε έρχεται η επόμενη περίοδος;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Εφόσον μια γυναίκα πάρει το χάπι της επόμενης μέρας πριν την αναμενόμενη ημερομηνία περιόδου, πόσο διάστημα θεωρείται φυσιολογικό μέχρι την επόμενη περίοδο;
Απάντηση:

Εφόσον ο κύκλος είναι φυσιολογικός, δηλαδή παράγονται οι απαιτούμενες ορμόνες και θρέφουν το ενδομήτριο τότε η περίοδος μετά το χάπι θα έρθει σύντομα, αλλά αν πέσετε πάνω σε έναν ανωορρηκτικό κύκλο, τότε πιθανότατα θα καθυστερήσει και θα μπερδευτείτε. Η ηλικία σας επιβαρύνει τέτοιες διαδικασίες γιατί οι ωορρηξίες σας δεν είναι όπως θα έπρεπε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v