Πανέξυπνο 2χρονο μπορεί ήδη να διαβάσει!

Πανέξυπνο 2χρονο μπορεί ήδη να διαβάσει!

Η Lethu Lethukuthula Nongcebo Bhengu είναι τόσο έξυπνη και προχωρημένη για την ηλικία της που οι ικανότητές της στην ανάγνωση αγγίζουν το επίπεδο ενός εξάχρονου παιδιού.

Η μητέρα της, η οποία είναι 29 ετών, άρχισε να διδάσκει στην κόρη της να διαβάζει στις αρχές Ιανουαρίου. Χρησιμοποίησε την μέθοδο φωνητικής ορθογραφίας, η οποία περιλαμβάνει τον εντοπισμό των ήχων που κάνει κάθε γράμμα ή συνδυασμός γραμμάτων για τη δημιουργία λέξεων και προτάσεων.

Μαμά και κόρη ζουν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, και η 29χρονη είναι τόσο περήφανη που δε χάνει ευκαιρία να μοιραστεί το πόσο έξυπνη είναι η κορούλα της με τους ακολούθους της στο TikTok.

Διάφορα βιντεάκια δείχνουν τη Lethu να ολοκληρώνει διάφορες εργασίες κατανόησης, όπως η δημιουργία προτάσεων και η αντιστοίχιση λέξεων με εικόνες.

Το απίστευτο δίχρονο μιλάει και αγγλικά και ζουλού και μπορεί να διαβάζει λέξεις που εντοπίζει σε πινακίδες και γκράφιτι σε δημόσιους χώρους.

Τα βίντεό της 29χρονης έχουν περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια likes, με πολλούς να σχολιάζουν πόσο απίστευτη είναι η κόρη της. Μάλιστα, αρκετοί από τους χρήστες που είναι δάσκαλοι στο επάγγελμα σχολιάζουν πόσο πανέξυπνη είναι η μικρούλα.

«Ο λόγος που έκανα TikTok είναι για να εμπνεύσω άλλους γονείς. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα και είναι πολύ πιο ικανά απ' όσο νομίζουμε. Όσο νωρίτερα αρχίσουμε να τα διδάσκουμε τόσο το καλύτερο», λέει η μητέρα.

Πηγή: metro.co.uk

v