Αγοράκι γεννήθηκε με 2 πέη - συμβαίνει 1 φορά στις 5 εκατομμύρια γεννήσεις

Αγοράκι γεννήθηκε με 2 πέη - συμβαίνει 1 φορά στις 5 εκατομμύρια γεννήσεις

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή ένα αγοράκι από τη Βραζιλία που γεννήθηκε με μια σπάνια δυσμορφία, η οποία είναι γνωστή ως διφαλλία. Με λίγα λόγια το μωράκι είχε δύο πέη και οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το ένα.

Οι γιατροί στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο σχεδίαζαν αρχικά να αφαιρέσουν το δεξί πέος του δίχρονου - το οποίο ήταν μικρότερο. Ωστόσο, αποφάσισαν να κόψουν το αριστερό, όταν η μητέρα του αγοριού αποκάλυψε ότι μπορούσε να ουρήσει μόνο από το δεξί.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το αριστερό του πέος δεν λειτουργούσε σωστά, επειδή η ουρήθρα του ήταν πολύ στενή με αποτέλεσμα να μην «κατεβαίνουν» τα ούρα. Το γιατί οι γιατροί περιμέναν να φτάσει το αγοράκι στην ηλικία των 2 ετών για να προχωρήσουν στην επέμβαση δεν έγινε γνωστό.

Η Marcela Leal da Cruz και οι συνεργάτες της δήλωσαν ότι η διφαλλία έχει εντοπιστεί μόνο 100 φορές στην ιστορία, με την πρώτη γνωστή περίπτωση το 1609. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πάθηση επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε με έξι εκατομμύρια αγοράκια.

Το πώς εμφανίζεται η διφαλλία είναι ασαφές και πιστεύεται ότι συμβαίνει τυχαία όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στη μήτρα. Οι ασθενείς μπορεί να έχουν είτε πλήρη διφαλλία, όταν και τα δύο πέη είναι καλά ανεπτυγμένα, όπως στην περίπτωση του αγοριού από τη Βραζιλία, είτε μερική διφαλλία, όταν το ένα πέος είναι μικρότερο ή παραμορφωμένο.

Νωρίτερα αυτό τοΝ μήνα η MailOnline ανέφερε την περίπτωση ενός αγοριού από το Ουζμπεκιστάν που γεννήθηκε με δύο πλήρως λειτουργικά πέη και που έζησε με έτσι για 7 χρόνια χωρίς καμιά σωματική ενόχληση.

Πηγή: dailymail.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v