Προωράκι με ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει ετοιμάζεται να σβήσει το 1ο του κεράκι!

Προωράκι με ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει ετοιμάζεται να σβήσει το 1ο του κεράκι!

Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες με σοβαρό πρόβλημα στον οισοφάγο κατάφερε να επιζήσει παρά τις δυσκολίες χάρη σε μια χειρουργική επέμβαση που του έσωσε τη ζωή.

Η μικρή Harper ήρθε στον κόσμο μαζί με την δίδυμη αδερφή της, Gabriella, στις 23 εβδομάδες τον Φεβρουάριο του 2021 και ζύγιζε μόλις 380 γραμμάρια. Δυστυχώς, το κοριτσάκι γεννήθηκε με ατρησία οισοφάγου, μια συγγενής ανωμαλία κατά την οποία ο οισοφάγος διακόπτεται σε κάποιο σημείο της διαδρομής του, ώστε τελικά να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ στοματοφάρυγγα και στομάχου.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή πάθηση που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γεννήθηκε πρόωρα, μπορούσε να της κοστίσει τη ζωή.

Οι γιατροί παρά τις ελάχιστες πιθανότητες που είχε η Harper δεν το έβαλαν κάτω και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τη σώσουν. Μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις τα κατάφεραν!

Προσπαθώντας να ενώσουν τον ατελή οισοφάγο της μικρής, τοποθέτησαν μαγνήτες στο στομάχι της. «Το κενό ήταν τόσο μεγάλο, που ήταν δύσκολο να ενώσουμε τα δύο άκρα», δήλωσε ο γιατρός που πραγματοποίησε την εγχείρηση.

Οι μαγνήτες, οι οποίοι τελικά αφαιρέθηκαν, ένωσαν τον ατελή οισοφάγο και η Harper λίγο πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωή της σώθηκε!

Σύμφωνα με τους γιατρούς που ανέλαβαν την περίπτωση της μικρής πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη επέμβαση ατρησίας οισοφάγου σε πρόωρο μωρό. «Πιστεύω ότι η Harper είναι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε με ατρησία του οισοφάγου, και επέζησε» είπε ο γιατρός,

Οι γονείς των κοριτσιών είναι ευτυχισμένοι που ευγνώμονες και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους γιατρούς που έσωσαν τη ζωή του παιδιού τους. «Δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους αρκετά που ήταν εκεί και μας βοήθησαν να περάσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θα τους ευγνωμονούμε για πάντα!».

Πηγή: barbados.benzica.com

v