Εξαφάνιση ανηλίκου: βρέθηκε η 15χρονη

Εξαφάνιση ανηλίκου: βρέθηκε η 15χρονη

Τις τελευταίες ώρες είχε σημάνει συναγερμός με αφορμή την εξαφάνιση της 15χρονης Φωτεινής από το Περιστέρι. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έψαχναν στο κέντρο για ώρες, μέχρι που εντόπισαν το κορίτσι σήμερα το μεσημέρι.

Για τον εντοπισμό του κοριτσιού είχε στηθεί μία γιγαντία επιχείρηση της αστυνομίας, καθώς φαίνεται η εξαφάνισή της να σχετίζεται με το επικίνδυνο κύκλωμα «loverboys», μέλη του οποίου εξαπατώντας την, την έπεισαν να φύγει μαζί τους.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, έκανε δημόσια έκκληση ζητώντας να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι, πριν βρεθεί η 15χρονη, καθώς εκδόθηκε amber alert για την εξαφάνισή της.

Εξήγησε ότι  το τελευταίο διάστημα έχει γίνει «γάγγραινα», άτομα από επικίνδυνες ομάδες να εγκλωβίζουν έφηβες «με ελκυστικά χαρακτηριστικά» και παράλληλα εξέφρασε τον εκνευρισμό του για όσους λένε ότι έφυγε με τη θέλησή της, κάνοντας λόγο ότι πρόκειται για κορίτσια στην εφηβεία που εγκλωβίζονται σε μια κατάσταση εν λόγω άτομα, είτε μέσω από τα social media ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, χωρίς να καταλαβαίνουν τι κάνουν εκείνη στη στιγμή.

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως η 15χρονη είχε «αποδράσει» με Ρομά οι οποίοι πείθουν ανήλικα κορίτσια πως ανήκουν στην φυλή τους για να τις εκμεταλλευτούν. Μάλιστα, τόνισε πως τους γνώρισε πριν από μερικές εβδομάδες όταν την έπεισαν να τους ακολουθήσει. Την συμβούλευαν μάλιστα να δείχνει κακοποιημένη από το περιβάλλον της. Συνήθως τα άτομα αυτά δείχνουν ευγενικά και χρησιμοποιούν τα social media ψαρεύοντας τα θύματα τους.

v