Τι πιθανότητες εγκυμοσύνης έχω με αρκετές ελεύθερες επαφές πριν και μετά την ωορρηξία;

Τι πιθανότητες εγκυμοσύνης έχω με αρκετές ελεύθερες επαφές πριν και μετά την ωορρηξία;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω τι πιθανότητες εγκυμοσύνης υπάρχουν με αρκετές ελεύθερες επαφές, τόσο γύρω από την αναμενόμενη ωορρηξία όσο και πριν την αναμενόμενη περίοδο σε κύκλο κατά μέσο όρο 28 ημέρες (κυμαίνεται από 25 έως 36 μέρες, χωρίς να είναι σταθερός).
Απάντηση:

Σε ελεύθερες επαφές μια γυναίκα στην ηλικία σας έχει γύρω στο 25% πιθανότητα να μείνει έγκυος. Ανά κύκλο η πιθανότητα αυτή αυξάνεται ή μειώνεται αν κάνετε καλή ή κακή ωορρηξία. Μεγάλη σημασία παίζει επίσης το σπέρμα του συζύγου, η ποιότητα, ο αριθμός κ.λ.π. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v