Η Ι. Παλιοσπύρου έβγαλε τη μάσκα: «κοιτάζoμαι στον καθρέφτη και νιώθω όμορφη»

Η Ι. Παλιοσπύρου έβγαλε τη μάσκα: «κοιτάζoμαι στον καθρέφτη και νιώθω όμορφη»

Ήταν 20 Μαΐου 2020 9:30 το πρωί όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου περίμενε να πάρει το ανσασέρ για να ανέβει στα γραφείο της, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

708 ημέρες μετά, ύστερα από 11 επίπονα χειρουργεία η Ιωάννα μας έδειξε το πρόσωπό της, μίλησε για την ημέρα της επίθεσης, μας έδειξε πως πραγματοποιεί τις θεραπείες της αλλά και τι κάνει στην καθημερινότητά της.

«Έχω αποκτήσει μεγάλο μέρος της αυτοπεποίθησης που είχα, πλέον κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και μου χαμογελάω και νιώθω ότι είμαι όμορφη. Νιώθω ότι είμαι όμορφη με κοιτάζω και λέω είμαι όμορφη. Η λέξη όμορφη δεν έχει να κάνει 100% με την εικόνα την εξωτερική έχει να κάνει με το πως νιώθω έχει να κάνει με την αγάπη που παίρνω καθημερινά από τους δικούς μου και έτσι έχω ξαναχτίσει όλο αυτό το συναίσθημα και την αυτοπεποίθηση και την ομορφιά που νιώθω πραγματικά μέσα μου και αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Αυτά είναι τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου κατά τη χθεσινή συνέντευξή της στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και στον Σταύρο Θεοδωράκη, όπου αποφάσισε για πρώτη φορά να βγάλει τη μάσκα και να αποκαλύψει στο πανελλήνιο το πρόσωπό της. Και αν κρίνει κανείς από τα χιλιάδες μηνύματα των χρηστών του twitter το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο, όπως άλλωστε αισθάνεται και η Ιωάννα.

Η πρώτη φορά που είδε το πρόσωπό της

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν μίλησε για την πρώτη φορά που είδε η ίδια το πρόσωπό της. Όπως είπε στο δωμάτιο του νοσοκομείου υπήρχε καθρέφτης που ήταν καλυμμένος για να μην μπορεί να δει τον εαυτό της. Ωστόσο λίγες ημέρες πριν βγει από το νοσοκομείο με τους γιατρούς και τους ψυχολόγους να την ενθαρρύνουν αποφάσισε έχοντας στο πλευρό της τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου να δει τον εαυτό της. «Ήρθε η γιατρός μου έφερε το μέικ απ άρχισε να μου το τοποθετεί παντού. Μου τοποθέτησε μερικές γάζες στα πιο δύσκολα σημεία που ήταν ακόμη ευαίσθητα και μου έδωσε έναν καθρέφτη. Πήρα μια βαθιά ανάσα και λέω οκ».


Αυτό το διάστημα η Ιωάννα μπαίνει στο νοσοκομείο προκειμένου να της τοποθετηθεί διατετήρας ένα μπαλόνι κάτω από το δέρμα με τις τρίχες των μαλλιών. Και πηγαίνει κάθε εβδομάδα για να το γεμίζουν με φυσιολογικό ορό. Όπως είπε «με αυτό τον τρόπο τεντώνουν το δέρμα δημιουργούν πλεονάζων δέρμα και μετά από 3 μήνες θα κάνω χειρουργείο για να μου το αφαιρέσουν και να τοποθετήσουν το πλεονάζων δέρμα ώστε να κατεβάσουν την γραμμή των τριχών πιο χαμηλά για να καλύψουν το έλλειμμα που υπάρχει».

«Εξοικειώθηκα όταν άρχισα να βλέπω αισθητική βελτίωση»

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή Πρωταγωνιστές, όπου για πρώτη φορά έβγαλε τη μάσκα και έδειξε το πρόσωπό της και τα σημάδια στο σώμα της, η Ιωάννα αποκάλυψε ότι της πήρε μήνες προκειμένου να αγγίξει η ίδια τον εαυτό της. «Δεν μπορούσα να περιποιηθώ και να κάνω αυτά που μου έλεγαν να κάνω οι γιατροί στο σπίτι. Να βάζω κρέμες και να κάνω το μασάζ που έπρεπε και όλα αυτά τα έκανε η μαμά μου για πολύ καιρό. Ένιωθα ότι είναι κάτι ξένο πάνω μου ενώ είναι δικό μου κομμάτι είναι από τα πόδια μου. Εξοικειώθηκα όταν άρχισα να βλέπω αισθητική βελτίωση. Αυτό μου έδωσε δύναμη και αναπτέρωσε το ηθικό. Τότε άρχισα να αποδέχομαι σιγά σιγά όχι να αγαπάω ακόμη αλλά να αποδέχομαι τη νέα πραγματικότητα».

Πηγή: protothema.gr

v