Έχω καθυστέρηση 12 μέρες αλλά παρουσιάζω όλα τα συμπτώματα της περιόδου. Να ανησυχήσω;

Έχω καθυστέρηση 12 μέρες αλλά παρουσιάζω όλα τα συμπτώματα της περιόδου. Να ανησυχήσω;

Ερώτηση:
Συνήθως έχω σταθερό κύκλο κάθε 20 με 21 ημέρες. Αυτή τη φορά έχω καθυστέρηση 12 μέρες ενώ έχω όλα τα συμπτώματα της περιόδου, χωρίς να έχω περίοδο! 
Απάντηση:

Η ηλικία και οι μέρες του κύκλου δείχνουν ότι δεν δουλεύει καλά η ωοθυλακιορρηξία και είναι αναμενόμενο να συμβαίνει αυτό. Για περισσότερες πληροφορίες και δεδομένου του νεαρού της ηλικίας σας πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό γυναικολόγο για να σας ελέγξει και υπερηχογραφικά και ορμονικά.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v