«Γυρίζω τον κόσμο με την αυτιστική κόρη μου - τα ταξίδια τη βοηθούν πολύ!»

«Γυρίζω τον κόσμο με την αυτιστική κόρη μου - τα ταξίδια τη βοηθούν πολύ!»

«Ένα είναι σίγουρο: τα ταξίδια είναι ο απόλυτος εκπαιδευτής, οδηγός, προπονητής και φίλος που θα μπορούσατε ποτέ να έχετε. Οι αλλαγές που έχω δει στην κόρη μου είναι εκπληκτικές, είναι πιο κοινωνική, με αυτοπεποίθηση και λατρεύει τις περιπέτειες», γράφει μια μαμά που γυρνάει τον κόσμο με την 8χρονη κόρη της.

«Ταξιδεύω στα δάση του κόσμου με την 8χρονη κόρη μου Iris Grace. Όταν διαγνώστηκε με σοβαρό αυτισμό σε ηλικία 2 ετών, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι 6 χρόνια αργότερα θα πηγαίναμε σε περιπέτειες όπως αυτή.

Όλα ξεκίνησαν με το να ακολουθεί τα ενδιαφέροντά της και να μάθει να ζει τη στιγμή, παρακολουθώντας και ακούγοντας για να καταλάβει πώς βιώνει τον κόσμο. Κάθε ταξίδι προσαρμόζεται στα ενδιαφέροντα της Iris. Την εκπαιδεύω κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ βασίζομαι στις δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης που έχει αναπτύξει.

Το ταξίδι τους στην Ελλάδα

Η τελευταία μας περιπέτεια ήταν τον Απρίλιο του 2018, ένα οδικό ταξίδι 2 εβδομάδων στην Ελλάδα, όπου επισκεφθήκαμε δάση με τις παλαιότερες αυτοφυτευμένες οξιές και βελανιδιές της Ευρώπης, αρχαία ερείπια, όμορφες παραλίες, ελαιώνες και ιστορικές πόλεις.

Παρόλο που η Iris, όπως πολλά παιδιά με αυτισμό χρειαζόταν ηρεμία και σταθερή ρουτίνα, αναδύθηκε από μέσα της ένα αναμφισβήτητο ταξιδιωτικό πνεύμα.

Ανέπτυξε μια έμφυτη περιέργεια που ξεπερνούσε τους πίνακες και τα βιβλία (που κάποτε αποτελούσαν το φρούριό της στη σύγχυση του αυτισμού). Το παλιό μου σύστημα εκπαίδευσης στο σπίτι, με προκαθορισμένα θέματα, φαινόταν να μην είναι τόσο ισχυρό όσο τα ταξίδια: η Ίρις φαινόταν να μαθαίνει καλύτερα βιωματικά, ενώ ζούσε την κάθε στιγμή. 

Πηγή: boredpanda.com

v