5 χρόνος νοσηλεύεται μετά από δάγκωμα... αλόγου στον λαιμό!

5 χρόνος νοσηλεύεται μετά από δάγκωμα... αλόγου στον λαιμό!

Μια δυσάρεστη εμπειρία βίωσε μια οικογένεια την Πρωτομαγιά, όταν επισκέφθηκε ένα Δασικό Χωριό στην Καβάλα με τα δυο μικρά παιδιά της. Ωστόσο, η εκδρομή τους πήρε άσχημη τροπή όταν ένα άλογο δάγκωσε στον λαιμό το 5χρονο αγοράκι της οικογένειας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thrakikiagora, η οικογένεια μόλις είχε φτάσει στο σημείο και οι γονείς ετοιμάζονταν να βγάλουν τα πράγματα από το αυτοκίνητο. Τα δύο μικρά παιδάκια τους είχαν ήδη βγει από το αμάξι και προχωρούσαν προς μία περιφραγμένη έκταση, μέσα στην οποία βοσκούσαν ένα πόνι και ένα μεγάλο άλογο. 

Ο 5χρονος γιος της οικογένειας πλησιάζει το άλογο και το κοιτάζει. Εκείνη την ώρα η μητέρα του του ζητάει να γυρίσει για να τον φωτογραφίσει μαζί με το άλογο. Τότε, όμως, το ζώο με μία απότομη κίνηση αρπάζει το παιδί από τον λαιμό και το ρίχνει στο πάτωμα. Οι γονείς του παιδιού αλλά και η μικρή του αδερφή έχουν σοκαριστεί, καθώς αυτό ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα και αιμορραγούσε. 

Η οικογένεια ζήτησε βοήθεια, ωστόσο το κέντρο είχε μόνο betadine στο φαρμακείο του. Μία κυρία που ήταν χειρούργος ευτυχώς βρισκόταν στο σημείο. Έριξε πολύ νερό στην πληγή του παιδιού και στη συνέχεια οι γονείς έφεραν γάζες από το φαρμακείο και έδεσαν τον λαιμό του παιδιού μέχρι να πάνε στο νοσοκομείο της Καβάλας. 

Οι γιατροί στο νοσοκομείο έκλεισαν το τραύμα του παιδιού με τρία ράμματα, ενώ άφησαν ενδιάμεσα κενά προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη μόλυνση του παιδιού από το στόμα του αλόγου. 

Ο 5χρονος ακόμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας του έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Ο υπεύθυνος του Δασικού Χωριού συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. 

Το σοκαριστικό είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που άλογα από τον συγκεκριμένο χώρο δαγκώνουν παιδί. Πριν έξι μήνες περίπου, είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και οι υπεύθυνοι δεν είχαν ευαισθητοποιηθεί να φτιάξουν τα μέτρα προστασίας στον χώρο, τα οποία είναι το λιγότερο ανεπαρκή. 

Πηγή: star.gr

v