3χρονος με σύνδρομο Down ξεπέρασε τα κινητικά του προβλήματα με το μπαλέτο!

3χρονος με σύνδρομο Down ξεπέρασε τα κινητικά του προβλήματα με το μπαλέτο!

Ο μικρός Archie Aspin γεννήθηκε με Σύνδρομο Down και οι γιατροί είχαν πει στη μητέρα του πως θα αντιμετώπιζε σημαντικά κινητικά προβλήματα και πως θα δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει. Στα τρία του χρόνια ωστόσο ο Archie κάνει πολλά περισσότερα: χορεύει!

Η μητέρα του Amanda τον πήγε σε μαθήματα μπαλέτου για μωρά βοηθώντας στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του μικρού και πλέον ο Archie περπατάει, πηδάει και χοροπηδάει, κάτι που κάποτε θα θεωρείτο σχεδόν ακατόρθωτο.

Ο 3χρονος περνά 45 λεπτά την εβδομάδα κάνοντας μάθημα σε σχολή χορού κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο Χάλιφαξ της Βρετανίας, κάνοντας αξιοσημείωτη πρόοδο.

«Από τότε που άρχισε το μπαλέτο για μωρά η αυτοπεποίθησή του ενισχύθηκε απίστευτα. Οι σωματικές του δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι νόμιζα. Μερικές φορές είναι ασταθής αλλά προσπαθεί πολύ», λέει στη Daily Mail η μητέρα του.



Μπορεί οι γιατροί να προέβλεπαν άλλα για την εξέλιξη του Archie αλλά η 39χρονη μητέρα του είχε διαφορετικές σκέψεις για το γιο της. Τα παιδιά της, η 8χρονη Emily, η 5χρονη Tillie και ο Archie κάνουν όλα μαθήματα μπαλέτου και απολαμβάνουν τα οφέλη του χορού.

«Το μπαλέτο δίνει πολλά στον Archie, πολλά οφέλη. Κοινωνικοποίηση, να μοιράζεται, να νοιάζεται, να μαθαίνει να δέχεται οδηγίες. Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να είσαι απόλυτα πειθαρχημένος. Αλλά όταν είναι χόμπι, είναι μια καταπληκτική εμπειρία για όλα τα παιδιά», εξηγεί.

Πηγή: newsitamea.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v