«Η μαμά μου μου έμαθε τα πάντα εκτός από το πώς είναι να ζω χωρίς εκείνη»

«Η μαμά μου μου έμαθε τα πάντα εκτός από το πώς είναι να ζω χωρίς εκείνη»

Η απώλεια της μαμάς σου αφήνει μια ανοιχτή πληγή που ποτέ δεν κλείνει όσα χρόνια κι αν περάσουν, γιατί αυτό το πένθος δεν έχει ημερομηνία λήξης. Πάντα θα τη χρειάζεσαι και πάντα θα σου λείπει. 

Μια μαμά που έχασε τη μητέρα της πριν από 9 μήνες, έγραψε με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας ένα πολύ συγκινητικό και αληθινό κείμενο που μας έκανε να δακρύσουμε.

«Όταν είσαι μικρό κορίτσι ονειρεύεσαι το μέλλον σου με χαρά. Σκέφτεσαι την καριέρα, τον γάμο και τα παιδιά σου και θέλεις τη μητέρα σου να είναι στο πλευρό σου να σε καμαρώνει σ' όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές.

Οι μαμάδες μας μάς διδάσκουν τα πάντα, εκτός από το πώς είναι να ζούμε χωρίς εκείνες. Καμιά ποτέ δεν σου λέει πώς θα είναι όταν δεν θα μπορείς να τη δεις, να της μιλήσεις ή να την αγκαλιάσεις.

Η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή και ο πόνος είναι αβάσταχτος. Νιώθω σαν να μου έχουν ξεριζώσει την καρδιά και ξέρω ότι αυτή η πληγή ποτέ δεν θα κλείσει.

Τον Σεπτέμβρη του 2021 μάς άφησε. Για 17 μέρες ήταν σε κώμα και τα τελευταία λόγια που της είχα πει ήταν ''Σ' αγαπώ μανούλα μου. Ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς''. Η πνευμονία την νίκησε.



Η μητέρα μου ήταν η καλύτερή μου φίλη. Ήταν η ηρωίδα μου και η πιο καλή μαμά του κόσμου. Ήταν το ίδιο υπέροχη και σαν γιαγιά. Ακόμα δεν ξέρω πώς να ζω χωρίς εκείνη. Προσπαθώ, όμως, για χάρη των κοριτσιών μου που με έχουν ανάγκη.

Είναι δύσκολο όμως να σηκώνεσαι κάθε μέρα και να αντιμετωπίζεις μια μέρα χωρίς τη μητέρα σου. Να φροντίζεις ένα νοικοκυριό, τα παιδιά και τον άντρα σου, όταν το μόνο που θέλεις είναι να κουκουλωθείς στο παιδικό σου κρεβάτι και κλάψεις για ώρες, μήνες και χρόνια γι' αυτή την απώλεια.

Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό και δεν θα το κάνω γιατί η οικογένειά μου με χρειάζεται και επιπλέον, το οφείλω στη μητέρα μου να ζήσω καλά».

Πηγή: herviewfromhome.com

v