«Η μαμά μου με μεγάλωσε ολομόναχη και υποκλίνομαι στη δύναμή της»

«Η μαμά μου με μεγάλωσε ολομόναχη και υποκλίνομαι στη δύναμή της»

Πόσο θάρρος και πόσα κότσια χρειάζονται για να μεγαλώσεις μόνη ένα παιδί; Η απάντηση είναι πολλά! Ένα κορίτσι που θαυμάζει τη μητέρα του για όσα κατάφερε ολομόναχη, μοιράζεται τις σκέψεις της και εκφράζει την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφει στο πρόσωπό της μέσα από ένα τρυφερό κείμενο.

«Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατός είσαι, μέχρι να έρθει κάποια στιγμή που η δύναμη θα είναι η μόνη επιλογή που θα έχεις! Αυτό το έμαθα από πρώτο χέρι, καθώς με μεγάλωσε η μητέρα μου ολομόναχη.

Θεωρώ ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο θάρρος και πόσα κότσια χρειάζονται για να μεγαλώσεις μόνη ένα παιδί. Οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές.

Δεν μου αρέσει να αποκαλώ αυτές τις γυναίκες ''μόνες'' μητέρες. Προτιμώ τη λέξη ''ανεξάρτητες''. Τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ, φροντίζοντας σπίτι και παιδιά, εργάζονται και, σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, αναλαμβάνουν και τον ρόλο του μπαμπά.

Ο κόσμος τις αντιμετωπίζει περίεργα. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω της σε ό,τι κι αν κάνει. Είτε δουλεύει μέχρι αργά, είτε ξενυχτά, είτε ταξιδεύει μόνη της, είτε ξαναφτιάχνει τη ζωή της.

Τους περισσότερους φίλους μου τούς μεγάλωσαν τέτοιες γυναίκες, ανεξάρτητες. Όπως και εμένα και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Το να μεγαλώνεις με έναν μόνο γονιό σε κάνει να βλέπεις τη ζωή διαφορετικά. Γίνεσαι πιο αυτόνομος και δυνατός και πραγματικά αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις της καθημερινότητας χωρίς φόβο.

Βλέπεις τη μαμά σου να εργάζεται ακούραστα παίζοντας δύο ρόλους και να τα καταφέρνει. Το να είσαι ανύπαντρη ή διαζευγμένη μητέρα δεν είναι μια ζωή γεμάτη αγώνες αλλά ένα ταξίδι δύναμης.

Θαυμάζω αυτές τις γυναίκες που δίνουν στα παιδιά τους αυτό που τους αξίζει ή ακόμα περισσότερα! Που τα βάζουν πάνω από τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους. Η ζωή τους δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, είναι δύσκολη. Είναι πραγματικές ηρωίδες».

Ελεύθερη μετάφραση από momspresso.com

v