Πόνοι στη μέση; Πώς να ανακουφιστείς χωρίς να γυμναστείς!

Πόνοι στη μέση; Πώς να ανακουφιστείς χωρίς να γυμναστείς!

Δυστυχώς, όλες έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας να μας προδίδει η μέση μας. Το καταλαβαίνουμε στο πρώτο «κρακ» όταν σηκώνουμε το παιδί αγκαλιά ή όταν γυρνάμε στο σπίτι φορτωμένες με τις σακούλες του σουπερμάρκετ. Επειδή όμως οι πόνοι στη μέση μπορούν να γίνουν αφόρητοι και να δυσκολέψουν σε τεράστιο βαθμό την καθημερινότητά μας, καλό είναι να μην τους αγνοούμε και να λάβουμε τα μέτρα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα κόλπα που βοηθούν πραγματικά και το κυρίως γίνονται ξεκούραστα!

Κάντε μασάζ στα πόδια σας

Εκτός του ότι είναι απίστευτα χαλαρωτικό, το μασάζ ποδιών μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση μιας πονεμένης πλάτης. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο πόδι που συνδέεται με τη σπονδυλική στήλη και το μασάζ πραγματικά θα βοηθήσει. Τοποθετήστε τους αντίχειρες στην εσωτερική καμάρα του ποδιού και πιέστε τους πάνω-κάτω στα εσωτερικά πέλματα των ποδιών! Αν το κάνετε καθημερινά, αμέσως θα δείτε θετικά αποτελέσματα!

Κοιμηθείτε ανάσκελα με μαξιλάρι κάτω απ' τα γόνατα

Ο ύπνος ανάσκελα είναι η καλύτερη επιλογή, γιατί εξασφαλίζει την ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του σώματος και ελαχιστοποιεί την πίεση στον αυχένα και τη μέση. Υποστηρίξτε το κεφάλι με ένα μαξιλάρι και ταυτόχρονα τοποθετήστε ένα μικρότερο κάτω από τα γόνατα. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείται η φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης και έτσι η μέση θα επιβαρύνεται λιγότερο.

Βάλτε τον κουρκουμά στην διατροφή σας

Η προσθήκη ορισμένων αντιφλεγμονωδών τροφίμων στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να μειώσετε τους πόνους στην πλάτη. Γνωστός για τις αντιοξειδωτικές και αντιαρθριτικές του ιδιότητες, ο κουρκουμάς θα βοηθήσει ουσιαστικά στο πρόβλημα. Αναμείξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη σε ένα ποτήρι ζεστό κανονικό ή φυτικό γάλα και απολαύστε το πριν πάτε για ύπνο, ώστε οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις να κάνουν τη δουλειά τους όσο εσείς κοιμάστε.

Κάντε μπάνιο με ζεστό νερό

Ένα ωραίο ζεστό ντους μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα και να «διώξετε» από πάνω σας το άγχος. Εκτός του ότι αποτελεί τελετουργικό πριν από τον ύπνο για να κοιμάστε καλά, το ντους διεγείρει τη ροή του αίματος στους δύσκαμπτους μύες και τις αρθρώσεις. Επειδή το ζεστό νερό μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχάσετε τον επώδυνο πόνο στην πλάτη σας.

Πείτε προσωρινά «αντίο» στα ψηλά τακούνια

Ενώ τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα παπούτσια σίγουρα σας κάνουν να δείχνετε ακαταμάχητη, η καθημερινή χρήση τους μπορεί να είναι η αιτία για τους πόνους στη μέση. Επειδή τα ψηλοτάκουνα αλλάζουν το κέντρο βάρους και ασκούν πίεση στη σπονδυλική στήλη, προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και επιδεινώνουν το πρόβλημα. Επιλέξτε, λοιπόν, για ένα διάστημα να φοράτε πιο άνετα παπούτσια που παρέχουν αρκετή στήριξη στην καμάρα και δεν επηρεάζουν τη στάση του σώματος.

Πηγή: brightside.me

v