Η 8 μηνών κόρη μου θέλει να την έχω όλη την ώρα αγκαλιά αλλιώς κλαίει

Η 8 μηνών κόρη μου θέλει να την έχω όλη την ώρα αγκαλιά αλλιώς κλαίει
Ερώτηση:
Έχω ένα κοριτσάκι 7,5 μηνών και θέλει να την έχω συνέχεια αγκαλιά. Όταν την αφήνω κλαίει και κάποιες φορές δεν θέλει κανέναν άλλον, ούτε τον μπαμπά της. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Συγχαρητήρια! Η κόρη σας αναπτύσσεται υπέροχα! Αυτό σημαίνει ότι οι ικανότητες της αυξάνονται και είναι σε μια διαρκή επεξεργασία προσπάθειας να κατανοήσει τον κόσμο. Στην προσπάθεια της αυτήν, είστε η βασική πηγή πληροφορίας!

Μέσα από εσάς και τη σχέση σας, γνωρίζει τον εαυτό της, το σώμα της, τις ανθρώπινες σχέσεις, την επικοινωνία, τα χιλιάδες καθημερινά ερεθίσματα του περιβάλλοντος σας! Έτσι, η παρουσία σας και η αγκαλιά σας είναι εξαιρετικά σημαντική! Δώστε απλόχερα στην κόρη σας το κράτημα που χρειάζεται, χωρίς ανησυχία.

Στα πλαίσια μιας υγιούς ανάπτυξης κατά τον 8ο μήνα συνήθως εμφανίζεται το «άγχος προς τον ξένο», όπου το βρέφος παραπονιέται σε πρόσωπα που πριν δεν εκδήλωνε δυσκολία, ακόμη και στον πατέρα. Αυτή είναι μια παροδική φάση που συνήθως ολοκληρώνεται κατά τον 18ο μήνα ζωής. Επομένως, τρυφερά και με υπομονή συνεχίζετε να φροντίζετε την κόρη σας μέχρι να πέρασε στην επόμενη φάση, κι εσείς μαζί της!

Να σας ζήσει!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v