Συναισθηματική παραμέληση: 5 σημάδια ότι είσαι μόνη σου σε αυτόν τον γάμο

Συναισθηματική παραμέληση: 5 σημάδια ότι είσαι μόνη σου σε αυτόν τον γάμο

Ό,τι κι αν πούμε, όσο κι αν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις, η αλήθεια είναι μία: ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα τρυφερά αισθήματα που τρέφεται ο ένας για τον άλλον, η κατανόηση και η καλή επικοινωνία, ενδέχεται να εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου και τη θέση τους να πάρει η μοναξιά ή η αδιαφορία.

Η συναισθηματική παραμέληση πραγματικά μπορεί να σκοτώσει μια σχέση σε χρόνο ρεκόρ! Όταν ο ένας σύντροφος αποτυγχάνει συνεχώς να παρατηρήσει, να κατανοήσει και να ανταποκριθεί στις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου του μισού, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Άλλωστε, όταν κάποιος νιώθει μόνος του μέσα στον ίδιο του το γάμο μόνο δυστυχισμένος μπορεί να είναι.

Αν νιώθετε ένα...τσιμπηματάκι στην καρδιά όσο διαβάζετε αυτό το κείμενο κι αναρωτιέστε αν βρίσκεστε σ' αυτή την κατάσταση, δείτε ποια είναι τα σημάδια και λάβετε τα μέτρα σας.

Δεν επικοινωνείτε όπως παλιά

Η καλή επικοινωνία είναι το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης σχέσης. Εάν αισθάνεστε, λοιπόν, ότι πλέον δεν μπορείτε να μιλήσετε στον σύντροφό σας για όσα σας απασχολούν και οι συζητήσεις είναι πάντα επιφανειακές, τότε το πιθανότερο είναι ότι έχετε απομακρυνθεί συναισθηματικά. 

Τα συναισθήματά σας δεν λαμβάνονται υπόψη

Η συναισθηματική οικειότητα είναι η ουσιαστική επικοινωνία που χτίζει ένα ζευγάρι και που βασίζεται στα συναισθήματά του. Όταν οι σύντροφοι είναι ειλικρινείς μεταξύ τους και εκφράζονται ελεύθερα αλλά και με σεβασμό, καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή σχέση μεταξύ τους. Αν νιώθετε όμως ότι πλέον τα συναισθήματα και οι απόψεις σας δεν έχουν πια σημασία για το σύζυγό σας, τότε πρέπει να αναθεωρήσετε πολλά...  

Δεν κάνετε σεξ

Σε έναν γάμο η συναισθηματική απομάκρυνση του ζευγαριού πολλές φορές συνδέεται με την ερωτική απομάκρυνση, αφού η αδιαφορία για τα συναισθήματα του συντρόφου μας γρήγορα μπορεί να μετατραπεί και σε σεξουαλική αδιαφορία. Ο γάμος ωστόσο, δύσκολα παραμένει ζωντανός χωρίς σεξ!

Ο σύζυγός σας κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει μακριά σας

Η καθημερινότητα που έχει ο καθένας είναι (συνήθως!) διαφορετική από του συντρόφου του και αυτό είναι φυσιολογικό. Αν όμως έχετε παρατηρήσει ότι το άλλο σας μισό αποφεύγει να βρει χρόνο για εσάς και κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του για να λείπει περισσότερες ώρες απ' το σπίτι, τότε είναι ένα σημάδι που δεν μπορείτε πλέον να αγνοείτε.

Κρατάτε πράγματα για τον εαυτό σας 

Κάποτε, ήσασταν απόλυτα ειλικρινής με το σύζυγό σας, ακόμη και όταν τα κάνατε θάλασσα με κάτι. Ωστόσο, ένα σημάδι συναισθηματικής παραμέλησης είναι το να κρατάει ο ένας μυστικά από τον άλλον. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τον σύντροφό σας, σημαίνει ότι δεν τον εμπιστεύεστε. Και η εμπιστοσύνη είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση, καθώς μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει το «εμείς».

Η συναισθηματική παραμέληση μπορεί όντως να οδηγήσει έναν γάμο στον διαζύγιο. Γι' αυτό μην αγνοείτε τα σημάδια, αν θέλετε να αποκτήσετε ξανά αυτό που είχατε κάποτε: τη φλόγα της αγάπης.

v