Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: ομόφωνα ένοχος για τον φόνο της Καρολάιν

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: ομόφωνα ένοχος για τον φόνο της Καρολάιν

To 2021 η βάρβαρη δολοφονία της Καρολάιν που ξεψύχησε δίπλα στο μωρό της, συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα. Μετά από εκτεταμένες έρευνες η αστυνομία συνέλαβε τον σύζυγό της και σήμερα με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Εκτός από την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε ένοχος και για θανάτωση ζώου, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση. Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο κατηγορούμενος παρέμεινε απολύτως ανέκφραστος.

Το δικαστήριο ξεκίνησε σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι την διάσκεψή του, προκειμένου οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι να αποφασίσουν σχετικά με την ενοχή του 34χρονου πιλότου που δικαζόταν για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, λέγοντας:

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης».

Ζήτησε ακόμα από το δικαστήριο να μην αποδεχτεί το επιχείρημα περί θολωμένου μυαλού, τονίζοντας πως «πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία αν καταλάβαινε για τι πράγμα μιλούσε και αν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Επιμήκυνε την απολογία του για ώρες για να πείσει πως "κάτι φοβερό είχε συμβεί" εκείνο το βράδυ. Κατέληξε μέσα από παιδαριώδη επιχειρήματα σε αυτό που συνέβη. Ήταν ένα ζήτημα απολύτως διαχειρίσιμο. Πώς λοιπόν πυροδοτήθηκε ο θυμός του; Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπερασπιστική γραμμή του. Δυσκολεύτηκε να αποδείξει την κορύφωση του συναισθήματος».

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό. «Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ» είπε.

Πηγή: in2life.gr

v