15χρονη έχει αλλεργία στο νερό - συμβαίνει 1 στα 200 εκατομμύρια

15χρονη έχει αλλεργία στο νερό - συμβαίνει 1 στα 200 εκατομμύρια

Η 15χρονη Abigail Beck από τις ΗΠΑ, διαγνώστηκε τον περασμένο μήνα με υδατογενή κνίδωση, παρόλο που τα πρώτα συμπτώματα της σπάνιας πάθησής της εμφανίστηκαν το 2019, όταν το νεαρό κορίτσι έμπαινε στην εφηβεία.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που επηρεάζει έναν στους 200 εκατομμύρια ανθρώπους, και προκαλεί κνίδωση όταν το δέρμα τους έρχεται σε επαφή με νερό.

Η Abigail, όταν βρέχει ή όταν κάνει ντους αισθάνεται σαν να την ακουμπά κάτι «όξινο». Εξαιτίας όλου αυτού κάνει ντους μόνο κάθε δύο ημέρες. Επίσης δεν πίνει νερό. Εδώ και ένα χρόνο το αποφεύγει καθώς η κατάποσή του της προκαλεί εμετό. Αντ' αυτού, προτιμά τα ενεργειακά ποτά ή τον χυμό ροδιού, που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό.

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για τη διάγνωση. Προχωρούσε σιγά σιγά και άρχισε να χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Όταν έβρεχε πονούσα πολύ άσχημα, το ένιωθα σαν οξύ. Νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικό και ρώτησα τη μητέρα μου αν η βροχή της φαινόταν σαν οξύ και μου είπε όχι. Ρώτησα τη μαμά μου πρόσφατα αν θυμάται ότι την είχα ρωτήσει για τη βροχή και γιατί δεν σκέφτηκε ότι κάτι μου συμβαίνει. Μου απάντησε πώς σκέφτηκε ότι ήταν μια κλασική παιδική ερώτηση», ανέφερε το 15χρονο κορίτσι. 



Στην αρχή, πίστεψε ότι είχε κάποια αλλεργία στις λοσιόν δέρματος, ωστόσο, καθώς περνούσε ο καιρός και τα συμπτώματα χειροτέρευαν, συνειδητοποίησε ότι άλλοι άνθρωποι δεν υπέφεραν όπως εκείνη. Τώρα, η εν λόγω αλλεργία έχει ανατρέψει τη ζωή της, καθώς δυσκολεύεται να κάνει ντους, να γυμναστεί, ακόμη και να κλάψει.

«Τα δάκρυά μου με κάνουν να πονάω. Τα ίδια μου τα δάκρυα κάνουν το πρόσωπό μου να κοκκινίζει και νιώθω ότι καίγομαι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η αλλεργία αυτή κυριαρχεί τη ζωή μου, αλλά δεν το θέλω. Κάνω εμετό αν πιω νερό, το στήθος μου πονάει πολύ και η καρδιά μου αρχίζει να χτυπάει πολύ γρήγορα».

«Όταν λέω στον κόσμο ότι είμαι αλλεργική στο νερό, οι άνθρωποι το θεωρούν γελοίο και σοκάρονται. Μου επισημαίνουν ότι το σώμα μας αποτελείται από νερό», λέει η νεαρή η οποία μίλησε δημοσίως για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από το ζήτημα και να κάνει άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοια συμπτώματα να αναγνωρίσουν από τι μπορούν να πάσχουν.

Πηγή: dailymail.co.uk

v