Νεογένητο επέζησε μετά από 2 απανωτές εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς

Νεογένητο επέζησε μετά από 2 απανωτές εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι ταλαιπωρήθηκε πολύ με την υγεία του, όταν ήταν μόλις 3 εβδομάδων, καθώς είχε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του. Μάλιστα, έκανε δύο απανωτές εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς μέσα σε λίγες μέρες και, παρά τον κίνδυνο, τα κατάφερε και επέζησε!

Η Niamh Goswell, η οποία είναι τώρα οκτώ εβδομάδων, γεννήθηκε πρόωρα με καισαρική τομή και μεταφέρθηκε κατευθείαν στην εντατική. Είχε ανεύρυσμα θωρακικής αορτής, μια γενετική ανωμαλία κατά την οποία ένα τμήμα της αορτής είναι στενότερο από το συνηθισμένο, και έπρεπε οπωσδήποτε να χειρουργηθεί για να ζήσει.

«Τις πρώτες δύο εβδομάδες, η Niamh έπρεπε να πάρει αρκετό βάρος για να κάνει την επέμβαση, καθώς ήταν λιποβαρής. Άλλωστε, είχε γεννηθεί πρόωρα. Η ημέρα της εγχείρησης ήταν φρικτή για μένα. Κράτησε τέσσερις ή πέντε ώρες, αλλά μου φάνηκε πως πέρασαν αιώνες», είπε η μητέρα της.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ήταν δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη και σκεφτόταν μόνο το χειρότερο σενάριο, καθώς πριν από την επέμβαση έπρεπε να υπογράψει ένα έντυπο στο οποίο τονιζόταν ότι κάθε παιδί που έκανε αυτού του είδους την επέμβαση είχε 10% πιθανότητα να πεθάνει ή να μείνει με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Η μικρούλα όμως αποδείχθηκε αληθινή μαχήτρια και τα κατάφερε. Οι γονείς της έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας, όταν δυο μέρες μετά οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι είχαν ανακαλύψει ακόμα ένα πρόβλημα με την καρδιά της Niamh και ότι θα προχωρούσαν σε δεύτερη επέμβαση.

Το μωράκι για άλλη μια φορά κέρδισε το στοίχημα της ζωής, σκορπίζοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους.

Πηγή:liverpoolecho.co.uk

v