Ο 27 μηνών γιος μου δεν θέλει με τίποτα να φοράει ρούχα – τι να κάνω;

Ο 27 μηνών γιος μου δεν θέλει με τίποτα να φοράει ρούχα – τι να κάνω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 27 μηνών που δεν μιλάει ακόμη. Ωστόσο, επικοινωνία άψογα και καταλαβαίνει τα πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 2 μέρες δεν θέλει να ντύνεται. Κυκλοφορεί με 1 φανελάκι και αναγκαστικά τον ντύνω αφού κοιμηθεί. Όταν ξυπνήσει και του αλλάξω πάνα, δεν θέλει με τίποτα να βάλει ρούχα. Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς να το διαχειριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα με το ντύσιμο για το οποίο ρωτάτε, δε φαίνεται μεμονωμένα να αποτελεί λόγο ανησυχίας. Τα παιδιά συχνά αντιδρούν σε διάφορες δραστηριότητες που μπορεί 
προηγουμένως να ακολουθούσαν χωρίς αντίρρηση, όπως για παράδειγμα το ντύσιμο, το φαγητό, το μπάνιο. Αυτό αποτελεί συνήθως παροδικό φαινόμενο στο πλαίσιο της αντίδρασης καθώς προχωρά η ανάπτυξη και διεκδικούν σθεναρά το δικό τους!

Ο παιδίατρος σας, που έχει τη συνολική εικόνα του γιου σας και του ρυθμού ανάπτυξης του, είναι εκείνος που θα σας καθοδηγήσει για το πώς να κινηθείτε, εφόσον χρειάζεται. Εάν ο παιδίατρος σας δεν ανησυχεί, τότε ησυχάστε κι εσείς και τρυφερά συνεχίζετε να φροντίζετε τον γιο σας μέχρι να προχωρήσει και από αυτό το στάδιο.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v