Μαμά δωρίζει μητρικό γάλα: «θέλω να βοηθήσω όσα περισσότερα μωρά μπορώ!»

Μαμά δωρίζει μητρικό γάλα: «θέλω να βοηθήσω όσα περισσότερα μωρά μπορώ!»

Με αφορμή την έλλειψη βρεφικού γάλακτος στα καταστήματα στην Αμερική, πολλές μητέρες, όπως η Caroline Browell, αποφάσισαν να δωρίσουν το μητρικό τους γάλα σε άλλες μαμάδες και τα μωράκια τους που έχουν ανάγκη.

Η Browell αντλεί, αποθηκεύει και στέλνει το επιπλέον μητρικό γάλα της στην τράπεζα γάλακτος στο Νοσοκομείο Παίδων στο Νόρφολκ. Ξεκίνησε να βοηθά με αυτόν τον τρόπο από τότε που γέννησε το πρώτο της παιδί και συνεχίζει τώρα που γέννησε το δεύτερο.

Όπως είπε η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 20 τοις εκατό από τότε που ξεκίνησε η κρίση με τις φόρμουλες στα μέσα Φεβρουαρίου. Μεγάλο μέρος αυτής της ζήτησης προέρχεται από νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομείων στη Βιρτζίνια.

Ο διευθυντής της τράπεζας γάλακτος δήλωσε ότι «το μητρικό γάλα είναι σαν φάρμακο» για τα πρόωρα βρέφη που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΝΝ και ελπίζει ότι και άλλες μητέρες θα κάνουν ό,τι κάνει η Browell.

«Αυτό που κάνω είναι πραγματικά σημαντικό, κάτι στο οποίο πιστεύω ακράδαντα! Θέλω να βοηθήσω πολλά μωράκια», δήλωσε η Browell.

Πηγή:wtvr.com

v