Καμιά φορά η μητρότητα σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι και γυναίκα

Καμιά φορά η μητρότητα σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι και γυναίκα

Η μητρότητα είναι υπέροχη, αλλά ταυτόχρονα δύσκολη και απαιτητική. Απαιτεί να δίνεις τα πάντα χωρίς να περιμένεις τίποτα και να δοκιμάζεις συνεχώς τα όρια σου, σωματικά και ψυχολογικά. Πολλές φορές μάλιστα, σε κάνει να ξεχνάς ότι εκτός από μητέρα είσαι και γυναίκα, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αντίκτυπο στη σχέση με τον άντρα σου.

Μια μαμά γράφει ένα τρυφερό κείμενο στον σύζυγό της, αποτυπώνοντας με ειλικρίνεια όλα της τα συναισθήματα και δεν μπορούμε παρά να ταυτιστούμε μαζί της.

«Μερικές φορές σου συμπεριφέρομαι σαν να σε έχω δεδομένο… Πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου σε άλλους ανθρώπους και σε πράγματα που πρέπει να γίνουν. Είναι λάθος, αλλά τις περισσότερές φορές πείθω τον εαυτό μου ότι θα είσαι για πάντα δίπλα μου.

Είμαι γυναίκα σου όμως και οφείλω να είσαι προτεραιότητά μου. Πρέπει να σου δείχνω πόσο ευγνώμων είμαι για τη σκληρή δουλειά σου, τη αφοσίωσή σου σε μένα και τα παιδιά, την ανιδιοτέλειά σου. Να είμαι εκεί για να σε ρωτήσω χαμογελώντας πώς ήταν η μέρα σου, να ενδιαφερθώ για τα χόμπι σου και για να ακούω την κάθε σου ανάγκη.

Μπορεί να ακουστεί ως δικαιολογία, όμως, είναι αλήθεια: η καθημερινότητα είναι σκληρή και αμείλικτη μαζί μου. Ειλικρινά, δεν ξέρω πια πώς να είμαι καλή σύζυγος.

Ο νούμερο ένα ρόλος μου αυτή τη στιγμή είναι να είμαι καλή μητέρα για τα μικρά μας. Ο χρόνος που περνάμε μαζί είναι σημαντικός και αναγκαίος για την σχέση μας, αλλά πολύ δύσκολος να βρεθεί.

Έχουμε χτίσει μια καταπληκτική ζωή μαζί. Πριν από δεκατρία χρόνια ερωτευτήκαμε σαν τρελοί! Ξέραμε ότι ήμασταν υπέροχοι μαζί πριν ακόμα γνωριστούμε καλά-καλά. Ένα χρόνο μετά το πρώτο ραντεβού μού έκανες πρόταση γάμου! Ήταν Πάσχα και θυμάμαι να ουρλιάζω από χαρά όταν βρήκα το δαχτυλίδι μέσα σ’ ένα πασχαλινό καλαθάκι.

Όλα αυτά τα χρόνια στάθηκες βράχος δίπλα μου. Πάντα ακολουθούσες τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου και με ενθάρρυνες να κάνω το ίδιο. Ανέλαβες τους ρόλους του συζύγου, του πατέρα και του ''κουβαλητή'' με απόλυτη επιτυχία.



Μπορεί να είχαμε τα προβλήματά μας όμως είμαστε πάντα ενωμένοι απέναντι στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής. Θέλω να πιστεύω πως αυτό θα ισχύει πάντα. Θυμάσαι πριν από μερικές εβδομάδες που με ρώτησες τι με απασχολεί και είμαι τόσο αφηρημένη; Όλα αυτά…

Πώς μπορώ να αρχίσω να αγκαλιάζω ξανά τον ρόλο μου ως σύζυγος και να σου δώσω αυτό που σου αξίζει;

Θέλω να ξέρεις ότι είμαι εδώ για να προσπαθήσω. Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή και από τους δυο μας, αλλά το αξίζουμε. Θα είμαι δίπλα σου και θα αγκαλιάσω όλα σου τα συναισθήματα. Στο υπόσχομαι!»

Πηγή: herviewfromhome.com

v