Μωράκι γεννήθηκε με «μόνιμο χαμόγελο» λόγω σπάνιας πάθησης!

Μωράκι γεννήθηκε με «μόνιμο χαμόγελο» λόγω σπάνιας πάθησης!

Η μικρή Ayla Summer Mucha δεν είναι σαν τα άλλα μωράκια αφού… δεν σταματά να χαμογελά! Το κοριτσάκι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με μία σπάνια πάθηση (bilateral macrostomia) που την κάνει να φαίνεται σαν να έχει ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό της.

Η πάθηση της μικρούλας είναι τόσο σπάνια που έχει παρατηρηθεί μόνο σε 14 ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ η Ayla έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων στο διαδίκτυο. 

Οι γονείς της, η 21χρονη Cristina Vercher και ο 20χρονος Blaize Mucha, συζητούν ήδη με τους γιατρούς για μια  χειρουργική επέμβαση που θα βοηθήσει την κορούλα τους να μην αντιμετωπίζει πρακτικές δυσκολίες στο μέλλον.«Το μόνο που αναρωτιόμουν ήταν αν έκανα κάποιο λάθος, παρόλο που ήμουν ιδιαίτερα σχολαστική και προσεκτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου», ανέφερε η μητέρα. «Ωστόσο, οι γιατροί μας καθησυχάζουν πως δεν είναι δικό μας λάθος, δεν ήταν στο χέρι μας». 

Η μητέρα και ο πατέρας της Ayla είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γιατρών προκειμένου να θεραπευτεί η πάθηση της μικρής τους, η οποία δυσκολεύεται ήδη με τον θηλασμό. «Δεν έχουμε λάβει ακόμη τις ακριβείς προδιαγραφές της χειρουργικής επέμβασης, αλλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που δεν θα αφήσει σημάδια στην κόρη μας. Παράλληλα, γνωρίζουμε πως, μέχρι να αναρρώσει το μωρό μας από το χειρουργείο, θα είναι δύσκολα», είπε η Cristina.

Παρόλα αυτά, τα μηνύματα συμπαράστασης που έχουν λάβει από τον κόσμο, τους έχουν εμψυχώσει. «Χαίρομαι που ανέβασα το βίντεο της μικρής μας στο διαδίκτυο. Τα θετικά σχόλια που λαμβάνουμε μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια», πρόσθεσαν οι γονείς της μικρής Ayla. 

Πηγή: mirror.co.uk

v