Γονείς αρνούνται να πληρώσουν τον γάμο της κόρης τους: «τη σπουδάσαμε, φτάνει!»

Γονείς αρνούνται να πληρώσουν τον γάμο της κόρης τους: «τη σπουδάσαμε, φτάνει!»

Σύμφωνα με την παράδοση ένα από τα έξοδα που αναλαμβάνουν οι γονείς της νύφης στον γάμο είναι η γαμήλια δεξίωση. Παρόλο που το δίκαιο είναι και οι δύο οικογένειες να πληρώσουν εξ ημισείας τον λογαριασμό (δεν φταίει η τσέπη του ενός αν η μια πλευρά θέλει να καλέσει όλο το χωριό!), το έθιμο καλά κρατεί μέχρι σήμερα!

Αν νομίζετε ότι αυτό συμβαίνει μόνο στη χώρα μας, κάνετε λάθος! Μια μητέρα απ' το εξωτερικό που δεν θεωρεί σωστό το έθιμο, αποφάσισε να βρει το δίκιο της στο διαδίκτυο. Απευθυνόμενη στους χρήστες ενός φόρουμ, ζήτησε την άποψή τους για το γεγονός ότι δεν θέλει να πληρώσει τον γάμο της κόρης της.

Στην ανάρτησή της, εξήγησε ότι η κόρη της αρραβωνιάστηκε πρόσφατα τον επί 12 χρόνια φίλο της, σημειώνοντας ότι είναι και οι δύο γύρω στα 30, εργάζονται και ζουν μαζί εδώ και αρκετά χρόνια. Είπε ακόμη ότι εκείνη και ο σύζυγός της έχουν συνταξιοδοτηθεί και, παρόλο που ζουν αξιοπρεπώς, δεν έχουν την ίδια οικονομική άνεση που είχανε κάποτε.

«Πληρώσαμε για τις σπουδές της και την ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Σ' όλα μας τα παιδιά το ίδιο κάναμε και το κάναμε με χαρά. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει το χρέος μας ως γονείς. Είναι παράλογο το ζευγάρι να πληρώσει μόνο του τον γάμο του;», έγραψε.

Παρόλο που δεν διευκρινίστηκε ποτέ αν η κόρη της περίμενε από τους γονείς να πληρώσουν τα πάντα στον γάμο, η ανάρτηση συγκέντρωσε την υποστήριξη των χρηστών, πολλοί από τους οποίους δήλωσαν ότι δεν θα ζητούσαν χρήματα για τους δικούς τους γάμους.

Πηγή: newsweek.com

v