Μετά από πόσο καιρό μπορώ να προχωρήσω σε 2η εξωσωματική;

Μετά από πόσο καιρό μπορώ να προχωρήσω σε 2η εξωσωματική;

Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαι 37 ετών και απέκτησα ένα γιο πριν 8 μήνες με εξωσωματική αλλά επειδή θέλουμε 2 παιδάκια, θέλω να ρωτήσω πόσο καιρό μετά τη γέννα πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι τη διαδικασία. Σκεφτόμαστε είτε για Νοέμβριο είτε για Φεβρουάριο, τείνοντας περισσότερο στον Φεβρουάριο οπότε και θα έχουν περάσει 14 μήνες από τη γέννα. Είναι αποτρεπτικό αυτό το διάστημα για να πετύχει και η δεύτερη  εξωσωματική όπως η πρώτη; Να σημειώσω ότι καταφύγαμε στην εξωσωματική λόγω αφαίρεσης σαλπίγγων.
Απάντηση:

Εφόσον έχουν περάσει 8 μήνες, μπορείτε να προχωρήσετε σε νέα εξωσωματική. Η περίπτωσή σας θεωρείτε εύκολη, αλλά μην αφήσετε τον χρόνο να περάσει γιατί είναι εις βάρος σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v