10χρονα δίδυμα έσωσαν τη ζωή του μπαμπά τους με την πρωτοφανή ψυχραιμία τους!

10χρονα δίδυμα έσωσαν τη ζωή του μπαμπά τους με την πρωτοφανή ψυχραιμία τους!

Ο 46χρονος Brad Hassig δεν θα ζούσε αυτή τη στιγμή, αν οι δυο γιοι του δεν είχαν δείξει πρωτοφανή ψυχραιμία, όταν εκείνος λιποθύμησε ενώ κολυμπούσε. Οι δίδυμοι, οι οποίοι είναι μόλις 10 ετών, όχι μόνο τον τράβηξαν έξω απ' το νερό αλλά του έσωσαν και τη ζωή!

Στις 14 Ιουνίου, ο Brad Hassig από το Mountain Brook της πολιτείας της Αλαζάνης, κολυμπούσε στην πισίνα του σπιτιού του μαζί με τους γιους του, Christian και Bridon, καθώς και τον 11χρονο γείτονά τους Sam Ebert. Κάποια στιγμή, όμως, έχασε τις αισθήσεις του και βυθίστηκε στο νερό.

Τα τρία αγόρια χωρίς να χάσουν λεπτό, πήδηξαν στην πισίνα και κατάφεραν να τον βγάλουν έξω, τραβώντας τον απ' τους ώμους. Ο Christian έφυγε για να ζητήσει βοήθεια από τους γείτονες, καθώς η μητέρα των παιδιών ήταν στη δουλειά. Όταν όμως δεν βρήκε κανέναν, βγήκε στο δρόμο και έκανε σήμα σ' ένα αυτοκίνητο να σταματήσει. Ο εμβρόντητος οδηγός κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο.

Στο μεταξύ, ο Bridon μιμούμενος τις κινήσεις που είχε δει σε ταινίες, προσπάθησε να κάνει στον πατέρα του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Εκείνη την ώρα κατέφτασε το ασθενοφόρο.

Όταν ο Hassig ανέκτησε τις αισθήσεις του, έβηχε αίμα, αφρό και νερό. Είπε ότι ο Christian ήταν δίπλα του, του κρατούσε το χέρι και τον ικέτευε να γίνει καλά. Ο 46χρονος πατέρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για ένα 24ωρο.

Ακόμα δεν έχει συνέλθει απ' το περιστατικό, αλλά η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται. Όσον αφορά τα δίδυμα αγόρια του δηλώνει περήφανος και ευγνώμων.

«Είμαι τόσο περήφανος για τα αγόρια μου. Είναι αληθινοί ήρωες και τους χρωστάω τη ζωή μου. Και ο φίλος τους ο Sam είναι πλέον μέλος της οικογένειας»

Τα δίδυμα αγόρια αποφάσισαν να παρακολουθήσουν μαθήματα πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε να ξέρουν τι να κάνουν σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με ανάλογο περιστατικό.

Πηγή: today.com

v