Πήρα το χάπι της επόμενη κι έχω καθυστέρηση έναν μήνα μετά - είναι φυσιολογικό;

Πήρα το χάπι της επόμενη κι έχω καθυστέρηση έναν μήνα μετά - είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση:
Γεια σας, τον προηγούμενο μήνα πήρα το χάπι της επόμενης μέρας (NorLevo) επειδή ανησυχούσα μήπως έμεινα έγκυος, αν και η ανησυχία μου ήταν μάλλον αδικαιολόγητη. Μετά το χάπι, η περίοδός μου ήρθε κανονικά αλλά τώρα, έναν μήνα αργότερα, έχει καθυστερήσει 7 μέρες. Είναι φυσιολογικό;
Απάντηση:

Ναι, το χάπι της επόμενης μέρας μπορεί να σας δημιουργήσει διαταραχή στην επόμενη εμμηνορρυσία Το χάπι της επόμενης μέρας είναι ένα έκτακτο μέσω και κατ' εξαίρεση για αντισύλληψη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v