«Κάηκε το σπίτι μου, χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής»

«Κάηκε το σπίτι μου, χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής»

Η φωτιά που ξεκίνησε στην Πεντέλη χθες το απόγευμα, μαίνεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές, αφήνοντας πίσω της μεγάλες καταστροφές. Δεκάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και είδαν τις περιουσίες του να παραδίδονται στις φλόγες. Ανάμεσα τους και μια γιαγιά, η οποία είναι κάτοικος της Ανθούσας.

Μιλώντας στο protothema.gr η κ. Πολυξένη εξέφρασε την πίκρα και την στενοχώρια της καθώς είδε τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Στην ηλικία που είμαι δεν μπορώ να ξαναχτίσω. Ήταν για τα παιδιά μου αυτό το σπίτι. Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής. Ήταν το σπίτι μου, η μόνιμη κατοικία μου», δήλωσε και πρόσθεσε ότι μόλις είδε τις φλόγες να πλησιάζουν, εγκατέλειψε το σπίτι της.

«Η φωτιά στην Ανθούσα ξεκίνησε το απόγευμα. Στις 2 τη νύχτα την είδα κοντά στο σπίτι μας. Ήμουν με το γιο μου και την εγγονή μου. Φύγαμε γιατί φοβηθήκαμε. Όταν επιστρέψαμε το πρωί, το σπίτι είχε καεί. Στον επάνω όροφο δεν έχει μείνει τίποτα».

Εκτός από το σπίτι, κάηκαν και τα δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην αυλή της και σε αυτό το σημείο, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων από το μέτωπο της Ανθούσας.

Πηγή: protothema.gr

v