Γίνεται να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;

Γίνεται να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Στις 7 και 8 του μήνα έκανα τεστ εγκυμοσύνης, οποία βγήκαν θετικά. Στο ένα έλεγε ότι είμαι 2 εβδομάδων. Πήγα στον γιατρό και η χοριακή βγήκε αρνητική. Στις 11 του μήνα μου έρχεται η περίοδος. Γίνεται να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;
Απάντηση:

Μόνο η χοριακή μπορεί να σας πει αν είστε έγκυος η όχι με σιγουριά. Τα τεστ κυήσεως των ούρων επηρεάζονται από πολλούς άλλους παράγοντες παραδείγματος χάριν αίμα. Γενικώς μια γυναίκα μπορεί να είναι έγκυος και να βλέπει περίοδο, αλλά όταν η χοριακή είναι αρνητική τότε δεν υπάρχει εγκυμοσύνη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v