Το χάπι της επόμενης μέρας επηρεάζει την περίοδο και τη δράση των αντισυλληπτικών;

Το χάπι της επόμενης μέρας επηρεάζει την περίοδο και τη δράση των αντισυλληπτικών;

Ερώτηση:
Χρησιμοποιώ αντισυλληπτικά. Αφού πάρω το τελευταίο μου έρχεται περίοδος μετά από 4 μέρες. Σήμερα ήταν το τελευταίο χάπι, χθες το μεσημέρι πήρα και ένα χάπι της επόμενης μέρας γιατί είχαμε μια μικρή ανησυχία με τον σύντροφο μου. Πιστεύετε ότι θα αργήσει να έρθει η περίοδος τώρα και να επηρεάσει την δράση των αντισυλληπτικών χαπιών;
Απάντηση:

Τα κάνατε λίγο σαλάτα. Τα αντισυλληπτικά και μόνα αρκούνε για να μη μείνετε έγκυος. Αν εμπλέξετε και το χάπι της επόμενης μέρας οι ορμόνες μπερδεύονται και τώρα πρέπει να περιμένετε να επανέλθει μόνος του ο κύκλος φυσιολογικά. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v