Έχω μωσαϊκισμό. Θα το κληρονομήσει το μωρό μου;

Έχω μωσαϊκισμό. Θα το κληρονομήσει το μωρό μου;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Είμαι έγκυος 15+5 μετά από εξωσωματική όπου μεταφέρθηκαν 2 έμβρυα και στην πορεία το ένα παλινδρόμησε. Έχω διαγνωσθεί με χαμηλό μωσαϊκισμό στο Χ 6% (2% 45Χ, 4% 47ΧΧΧ). Είμαι σε δίλημμα για το αν θα κάνω αμνιοπαρακέντηση (είχα 2 φορές αιμορραγία λόγω αποκόλλησης στον 2ο μήνα από το παλινδρομημένο έμβρυο) ή αν θα κάνω NIPT ώστε να μην ρισκάρω την κύηση. Το ερώτημα μου είναι κατά πόσο είναι πιθανό να κληρονομήσει το μωρό μου κάποια αλλοίωση στο φυλετικό χρωμόσωμα και αν μπορεί να ανιχνευθεί με το NIPT. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Το πρόβλημά σας είναι σύνθετο και θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό ο οποίος σας θεραπεύει δεν είναι θέμα μιας μικρής απάντησης διαδικτυακά.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v