Σε όσους κατηγορούν μια μαμά ότι άφησε τον εαυτό της...

Σε όσους κατηγορούν μια μαμά ότι άφησε τον εαυτό της...

Μια μαμά τρέχει για τα παιδιά της, τον σύντροφό της, το σπίτι της και τη δουλειά της από το πρωί έως το βράδυ. Ο χρόνος για τον εαυτό της -αν όχι ανύπαρκτος- είναι πολύ περιορισμένος. 

Σαν να μην φτάνουν οι αμέτρητες υποχρεώσεις, το βάρος των διαφορετικών και απαιτητικών ρόλων της, ακούει και τα κακόβουλα σχόλια ορισμένων που την κατηγορούν ότι παραμελεί τον εαυτό της. Σε όλους αυτούς, λοιπόν, αφιερώνουμε αυτό το κείμενο. Έτσι, για να μπαίνουν κάποιοι στη θέση τους!

«Καλά, πώς άφησε τον εαυτό της έτσι;

Έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους αυτά τα λόγια. Συνήθως το λένε, ενώ κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι τους.

Ακούω αυτή τη φράση συχνά όταν μια γυναίκα παίρνει βάρος και το άλλοτε λεπτό της σώμα έχει παραπανίσια κιλά. Όταν δεν έχει πια χρόνο να περιποιηθεί τον εαυτό της και δε δίνει δεκάρα για τις θερμίδες και για το νούμερο που βλέπει στη ζυγαριά της.

Αλλά, ξέρετε τι νομίζω;

Δεν έχει εγκαταλείψει τον εαυτό της. Στην πραγματικότητα, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αφήνει τον εαυτό της να ζήσει.

Είναι πολύ απασχολημένη με το να δημιουργεί αναμνήσεις με τα παιδιά της, να τσιμπολογάει μαζί τους και να τα παρηγορεί όταν την έχουν ανάγκη. Το προτιμά από το να έχει τέλειο μακιγιάζ και να βάφει τη ρίζα της κάθε φορά που βλέπει μια άσπρη τρίχα.

Είναι πολύ απασχολημένη με το να ζει και να απολαμβάνει την καθημερινότητά της, τόσο που δεν θέλει να ασκεί άλλη πίεση στον εαυτό της. Γι' αυτό και έχει αποδεχτεί την κυτταρίτιδα στο πίσω μέρος των μηρών της, τις ραγάδες στην κοιλιά της και τα παραπανίσια κιλά. Είναι το σώμα που έφερε στον κόσμο τα μωρά της.

Είναι μια αναπαράσταση της δύναμής της ως μητέρα.

Έχει αφήσει τον εαυτό της ελεύθερο. Δεν ανησυχεί για το πώς φαίνεται.

Αφήνει τον εαυτό της να ξεφύγει από τις παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε αλλά ποτέ δεν ένιωσε δικές της.

Και είναι επιτέλους απαλλαγμένη από τους κοινωνικούς περιορισμούς.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να λέει  για μια μαμά ότι έχει εγκαταλείψει τον εαυτό της, προσπαθήστε να δείτε τι κρύβεται πίσω από τον ατημέλητο κότσο και την απεριποίητη εμφάνιση... Δείτε την ευτυχισμένη καρδιά της. Να ξέρετε ότι νιώθει ελεύθερη.

Χαμογελάστε, λοιπόν, γιατί ποτέ στη ζωή της δεν ένιωσε πιο όμορφη και πιο ο εαυτός της.»

Πηγή: livingfullaftered

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v