Έχω καθυστέρηση ενώ πήρα duphaston - τι μπορεί να συμβαίνει;

Έχω καθυστέρηση ενώ πήρα duphaston - τι μπορεί να συμβαίνει;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Στις 17 Μαΐου είχα σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, ωστόσο το αγόρι μου δεν τελείωσε. Έχω καθυστέρηση 18 ημέρες ενώ την 9η ημέρα καθυστέρησης έκανα τεστ και βγήκε αρνητικό. Μίλησα με τον γυναικολόγο μου και μου είπε να πάρω duphaston για 3 ημέρες για να μου έρθει η περίοδος. Έχουν περάσει 3 ημέρες από την ημέρα που τα σταμάτησα και ακόμα δεν έχει έρθει, υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος στο τεστ ή να υπάρχει κάποιο άλλο θέμα; Σημειώνω ότι ο κύκλος μου δεν είναι σταθερός αλλά τόσο μεγάλη καθυστέρηση έχει να μου συμβεί πολύ καιρό.
Απάντηση:

Ο μόνος τρόπος για να δείτε τι γίνεται είναι να κάνετε εξέταση αίματος χοριακή γοναδοτροπίνη. Αν είναι αρνητική, σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε και κάποιο υπερηχογράφημα να δείτε τι συμβαίνει με την ωοθήκη σας και αν υπάρχει κάποιο εύρημα από εκεί που να δικαιολογεί την καθυστέρηση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v