Μπορώ να πάρω duphaston με πολυκυστικές ωοθήκες;

Μπορώ να πάρω duphaston με πολυκυστικές ωοθήκες;

Ερώτηση:
Έχω πολυκυστικές ωοθήκες και, για ακόμα μία φορά, δεν έχω περίοδο για περίπου 6 μήνες. Μπορώ να πάρω duphaston;
Απάντηση:

Duphaston δηλαδή προγεστερόνη, είναι ένα φάρμακο που λείπει από τις πολυκυστικές ωοθήκες. Έξι μήνες όμως χωρίς περίοδο είναι μεγάλο διάστημα και σίγουρα πρέπει να κάνετε ένα υπερηχογράφημα και ορμονικό έλεγχο πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη θεραπευτική προσέγγιση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v