2χρονη δάγκωσε... φίδι που της επιτέθηκε και το σκότωσε!

2χρονη δάγκωσε... φίδι που της επιτέθηκε και το σκότωσε!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Kantar, κοντά στο Bingol της Τουρκίας, όταν ένα 2χρονο κοριτσάκι δάγκωσε... το φίδι που της είχε επιτεθεί στην αυλή του σπιτιού της και το σκότωσε!

Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές του παιδιού και όταν έφτασαν κοντά της, ανακάλυψαν ένα φίδι 50 εκατοστών σφηνωμένο ανάμεσα στα δόντια της και ένα σημάδι από δάγκωμα στα χείλη της. Η μικρούλα είχε δαγκώσει το φίδι σε αντίποινα που της είχε επιτεθεί, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.  

Η 2χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Bingol για να λάβει ιατρική φροντίδα για τα τραύματά της και μετά από 24 ώρες παρακολούθησης, οι γιατροί έκριναν ότι είναι μια χαρά στην υγεία της και μπορεί να πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα παιδιά είναι σημαντικά πιο ευάλωτα από τους ενήλικες στις δηλητηριώδεις παρενέργειες των φιδιών λόγω της μικρής μάζας του σώματός τους. Ανάλογα με το είδος του φιδιού, το δηλητήριο περιέχει είτε πρωτεΐνες αιμοτοξίνες που εμποδίζουν την πήξη του αίματος είτε νευροτοξίνες που διακόπτουν τα νευρικά ερεθίσματα. Έτσι, ένα δάγκωμα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη ιστών, ανεπάρκεια οργάνων, αιμορραγία, παράλυση και άλλες επιπτώσεις.

Το είδος του φιδιού που εμπλέκεται στο περιστατικό είναι άγνωστο. Από τα 45 είδη φιδιών που υπάρχουν στην Τουρκία, τα 12 είναι δηλητηριώδη. Ωστόσο, δεδομένου ότι το κοριτσάκι δεν έπαθε τίποτα, είναι πιθανό ότι δαγκώθηκε από ένα μη δηλητηριώδες είδος.

Πηγή: natureworldnews.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v